Asiakastyö

Kriminaaliasiamiestoiminnasta annetaan oikeudellista apua ja neuvontaa rangaistuksesta vapautuville ja heidän omaisilleen erityisesti tilanteissa, joissa palvelujen ja etuuksien saanti ei ole syystä tai toisesta toiminut.

Apua ja neuvontaa annetaan esimerkiksi sosiaali-ja terveyspalveluissa, toimeentuloon ja kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Palvelua annetaan puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse. Vankilassa oleville neuvontaa on mahdollista toteuttaa myös videoneuvottelu- tai Skype-yhteydellä, jos se vankilan puolesta onnistuu.

Lisäksi työntekijät vierailevat vankiloissa pitämässä infotilaisuuksia. Asiamiestoiminnan palvelut ovat maksuttomia,luottamuksellisia ja toimialueena on koko maa.

Kiireettömiin kysymyksiin saa vastauksen Portti vapauteen -sivuston neuvontapalstalla. Neuvontapalstalta löytyy myös Usein kysytyt kysymykset-osio, jossa on valmiita vastauksia.

Asiamiestoiminta oli myös mukana laatimassa Vankien omaiset VAO ry:n kanssa julkaisua Päivä kerrallaan - opas läheiselle ja rangaistusta suorittavalle.

Esitteet:

Asiakasesite_KAM_suomi
348KB, päivitetty 1.6.2015
KAM_English
374KB, päivitetty 1.6.2015
KAM_svenska
359KB, päivitetty 1.6.2015


VERKKOVARAANI