Perheleirit

Perhe- ja parisuhdeleiritoimintaa on kehitetty Ehjä perhe –toiminnassa jo yli 10 vuotta. Leirien tavoitteena on mm. vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen, mahdollisten ongelmatilanteiden selvittely, perheen voimavarojen ja jaksamisen tukeminen sekä arjen taitojen vahvistaminen.

Leirit kestävät 4-5 päivää ja niiden aikana ohjelmassa on monenmoista ohjelmaa: alustuksia leirin teemoihin liittyen, tehtäviä, keskustelua oman puolison kanssa, nais- ja miesryhmissä ja koko ryhmän kesken.

Leirin aikana on mahdollisuus vertaistukeen ja kokemusten vaihtoon toisten leiriläisten aikana.

Lapsille on leirillä omia ryhmiä, joissa käsitellään lasten kanssa heidän kokemuksiaan vanhemman vankilassa olosta lapsen ikätason mukaan. Myös perheen yhteinen aika on erittäin tärkeää ja sille pyritään myös jättämään riittävästi tilaa.

Seuraavat leiritPerheleiri 13.11.–17.11.2017
Hvittorp-kurssikeskuksessa Kirkkonummella


Vanhemmuusteemainen perheleiri on tarkoitettu lapsiperheille ja sinne voi hakea kaikista Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen vankiloista.

Leiri alkaa maanantaina 13.11. klo 14 ja päättyy perjantaina 17.11. klo 13.

Tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta. Vastuuohjaajana toimii Noora Eronen. Toisena ohjaajana toimii perheterapeutti Tarja Södergård.
Leirille osallistuu lisäksi muita ohjaajia ja opiskelijoita.

Leirin ohjelma on rakennettu vanhemmuutta tukevaksi. Toiminta toteutetaan ryhmissä.

Vanhemmilla on myös mahdollisuus saada yksilöllistä tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen leirin aikana.

Leirille valittavien perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan ja vastuutehtävien hoitamiseen.

Leirille valitaan 4-5 perhettä Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen vankiloista. Majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille.

Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan, joissa on oma wc ja suihku sekä liinavaatteet ja pyyheliinat.
Vangin tulemisesta leirille huolehtii lähettävä vankila.

Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen, Krits vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet.

Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta.

Leirille osallistuvat perheet valitsee Kriminaalihuollon tukisäätiö hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella.

Hakemuslomakkeita saa vankilan perhetyön yhdyshenkilöltä tai Kritsin verkkosivuilta.

1) Molemmat puolisot täyttävät oman hakemuslomakkeen, jotka molemmat palautetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 29.9.2017 mennessä vankilan perhetyön yhdyshenkilölle.

2) Perhetyön yhdyshenkilö lähettää kaikki hakemukset ja niistä annetut lausunnot sekä suostumuksen vangeilta tarvittavaan tiedon vaihtoon viimeistään 13.10.2017 mennessä Kriminaalihuollon tukisäätiöön Noora Eroselle. Osoite: Kinaporinkatu 2 E 39, 00500 Helsinki.

3) Krits tekee leirille esitetyistä hakijoista valinnat, hyväksyttää ne alueen turvallisuuspäälliköllä, ja ilmoittaa tiedon leirivalinnoista yhdyshenkilöille viikolla 43.

4) Vankilan perhetyön yhdyshenkilö ilmoittaa perheleirin valinnoista vangille ja Krits puolisolle.

Lisätietoa
Vastaava ohjaaja Noora Eronen
puh. 050 4478 051
noora.eronen a krits.fi

Hakukaavake_Kirkkonummi
34KB, päivitetty 4.8.2017

Suostumus_Kirkkonummi
29KB, päivitetty 4.8.2017

Perheleiriesite_Kirkkonummi
421KB, päivitetty 4.8.2017


Itä- ja Pohjois-Suomen alueellinen perheleiri
18.–21.9.2017 Kiponniemen toimintakeskuksessa
Jyväskylän lähellä Vesangalla


Parisuhdeteemainen perheleiri on tarkoitettu lapsiperheille. Sinne voi hakea kaikista Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen vankiloista.

Leiri alkaa maanantaina 18.9. klo 14 ja päättyy torstaina 21.9. klo 13.

Tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta. Leirin vastuuohjaajana toimii Noora Eronen. Toisena ohjaajana toimii perheterapeutti Tarja Södergård. Leirille osallistuu lisäksi muita ohjaajia ja opiskelijoita.

Leirin ohjelma on rakennettu parisuhdetta tukevaksi. Toiminta toteutetaan ryhmissä. Pariskunnilla on myös mahdollisuus saada yksilöllistä tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen leirin aikana.

Leirille valittavien perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan ja vastuutehtävien hoitamiseen.

Leirille valitaan 4-5 perhettä Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen vankiloista. Leirillä majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille.

Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan joissa on oma wc ja suihku sekä liinavaatteet ja pyyheliinat.

Vangin tulemisesta leirille huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen,

Krits vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet. Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta.

Leirille osallistuvat perheet valitsee Kriminaalihuollon tukisäätiö hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella.

Hakemuslomakkeita saa vankilan perhetyön yhdyshenkilöltä tai Kriminaalihuollon tukisäätiö verkkosivuilta.

1) Molemmat puolisot täyttävät oman hakemuslomakkeen, jotka molemmat palautetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 4.8.2017 vankilan perhetyön yhdyshenkilölle.

2) Perhetyön yhdyshenkilö lähettää kaikki hakemukset ja niistä annetut lausunnot sekä suostumuksen vangeilta tarvittavaan tiedon vaihtoon viimeistään 18.8.2017 mennessä Kriminaalihuollon tukisäätiöön Noora Eroselle. Osoite: Kinaporinkatu 2 E 39, 00500 Helsinki.

3) Krits tekee leirille esitetyistä hakijoista valinnat, hyväksyttää ne alueen turvallisuuspäälliköllä, ja ilmoittaa tiedon leirivalinnoista yhdyshenkilöille viikolla 35.

4) Vankilan perhetyön yhdyshenkilö ilmoittaa perheleirin valinnoista vangille ja Krits puolisolle

Esite ryhmästä_Kiponniemi2017.pdf
207KB, päivitetty 15.6.2017

Hakemuslomake Kiponniemi 2017.doc
35KB, päivitetty 15.6.2017

Suostumus tietojen vaihtamisesta.doc
28KB, päivitetty 15.6.2017

Yleisiä ohjeita leirille hakemisesta

Lisätietoa
Vastaava ohjaaja Noora Eronen
puh. 050 4478 051
noora.eronen a krits.fiTikkupullaa
Tikkupullaa ja makkaraa nuotiolla.

Aarrekartta
Kuva lasten tekemästä palaute-aarrekartasta.

Kuvat: Tarja Södergård


VERKKOVARAANI