Perheleirit

Perhe- ja parisuhdeleiritoimintaa on kehitetty Ehjä perhe –toiminnassa jo yli 10 vuotta. Leirien tavoitteena on mm. vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen, mahdollisten ongelmatilanteiden selvittely, perheen voimavarojen ja jaksamisen tukeminen sekä arjen taitojen vahvistaminen.

Leirit kestävät 4-5 päivää ja niiden aikana ohjelmassa on monenmoista ohjelmaa: alustuksia leirin teemoihin liittyen, tehtäviä, keskustelua oman puolison kanssa, nais- ja miesryhmissä ja koko ryhmän kesken.

Leirin aikana on mahdollisuus vertaistukeen ja kokemusten vaihtoon toisten leiriläisten aikana.

Lapsille on leirillä omia ryhmiä, joissa käsitellään lasten kanssa heidän kokemuksiaan vanhemman vankilassa olosta lapsen ikätason mukaan. Myös perheen yhteinen aika on erittäin tärkeää ja sille pyritään myös jättämään riittävästi tilaa.

Seuraava leiriPerheleiri Ahvenlammen leirikeskuksessa Mäntsälässä 16.-20.4.2018

Parisuhdeteemainen perheleiri on tarkoitettu ensisijaisesti lapsiperheille ja sinne voi hakea kaikista Suomen vankiloista. Leiri on sisällöltään intensiivistä perhekuntoutusta. Leiri alkaa maanantaina 16.4. klo 14 ja päättyy perjantaina klo 13.00

Perheleirin tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta. Leirin vastuuohjaajana toimii Noora Eronen. Toisena ohjaajana toimii Heidi Juurelma. Leirille osallistuu lisäksi muita ohjaajia ja opiskelijoita.

Leirin ohjelma on rakennettu parisuhdetta tukevaksi. Toiminta toteutetaan ryhmissä. Pariskunnilla on myös mahdollisuus saada yksilöllistä tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen leirin aikana. Leirille valittavien perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan ja vastuutehtävien hoitamiseen. Leirille osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.

Leirille valitaan 4-5 perhettä Suomen eri vankiloista. Leirillä majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille. Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan joissa on oma wc ja suihku sekä liinavaatteet ja pyyheliinat.

Vangin tulemisesta leirille huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen, Krits vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet. Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta.

Leirille osallistuvat perheet valitsee Rikosseuraamuslaitos hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella.


Molemmat puolisot täyttävät oman hakemuslomakkeen, jotka molemmat palautetaan mahdollisimman pian vankilaan. Vankilat määrittelevät päivämäärän, mihin mennessä hakemukset palautetaan viimeistään.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille noin 3 viikkoa ennen leiriä.


Lisätietoja leiristä antaa perhetyön vastaava ohjaaja
Noora Eronen 050-4478051
e-mail: noora.eronen a krits.fi

Hakemuslomake Ahvenlampi 2018
36KB, päivitetty 14.2.2018

Suostumus tietojen vaihtamisesta 2018
28KB, päivitetty 4.12.2017

Tämän vuoden muut leirit14.-18.9. Vanhemmuutta tukeva perheleiri pitkäaikaisvangeille Vilppulassa
5.-9.11. Parisuhdetta tukeva leiri pariskunnille Joensuussa

Leireille voi hakea kaikista Suomen vankiloista.Tikkupullaa
Tikkupullaa ja makkaraa nuotiolla.

Aarrekartta
Kuva lasten tekemästä palaute-aarrekartasta.

Kuvat: Tarja Södergård


VERKKOVARAANI