Perheleirit

Perhe- ja parisuhdeleiritoimintaa on kehitetty Ehjä perhe –toiminnassa jo yli 10 vuotta. Leirien tavoitteena on mm. vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen, mahdollisten ongelmatilanteiden selvittely, perheen voimavarojen ja jaksamisen tukeminen sekä arjen taitojen vahvistaminen.

Leirit kestävät 4-5 päivää ja niiden aikana ohjelmassa on monenmoista ohjelmaa: alustuksia leirin teemoihin liittyen, tehtäviä, keskustelua oman puolison kanssa, nais- ja miesryhmissä ja koko ryhmän kesken.

Leirin aikana on mahdollisuus vertaistukeen ja kokemusten vaihtoon toisten leiriläisten aikana.

Lapsille on leirillä omia ryhmiä, joissa käsitellään lasten kanssa heidän kokemuksiaan vanhemman vankilassa olosta lapsen ikätason mukaan. Myös perheen yhteinen aika on erittäin tärkeää ja sille pyritään myös jättämään riittävästi tilaa.

Seuraavat leirit



Perheleiri Kiponniemen leirikeskuksessa 12.-16.2.2018

Vanhemmuusteemainen perheleiri on tarkoitettu lapsiperheille. Leiri on valtakunnallinen, joten sille voi hakea kaikista Suomen vankiloista.
Leiri on sisällöltään intensiivistä perhekuntoutusta. Se alkaa maanantaina 12.2.2018 klo 14 ja päättyy perjantaina 16.2.2018 klo 13.
Perheleirin tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta. Vastuuohjaajana toimii Noora Eronen. Leirille osallistuu lisäksi muita ohjaajia ja opiskelijoita.

Ohjelma on rakennettu vanhemmuutta tukevaksi. Toiminta toteutetaan ryhmissä. Vanhemmilla on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen.
Leirille valittavien perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan ja vastuutehtävien hoitamiseen. Osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.

Leirille valitaan 4-5 perhettä. Majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille. Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan, joissa on oma wc ja suihku sekä liinavaatteet ja pyyheliinat.
Vangin tulemisesta leirille huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen, Krits vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet.
Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta. Perheet valitsee Kriminaalihuollon tukisäätiö hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella.
Hakemuslomakkeita saa vankilan perhetyön yhdyshenkilöltä tai Kritsistä, verkkosivuilta tai pyytämällä.

1. Molemmat puolisot täyttävät oman hakemuslomakkeen, jotka molemmat palautetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään mennessä vankilaan.

2. Perhetyön yhdyshenkilö lähettää kaikki hakemukset ja niistä annetut lausunnot sekä suostumuksen vangeilta tarvittavaan tiedon vaihtoon viimeistään 12.1.2018 mennessä Kriminaalihuollon tukisäätiöön Noora Eroselle. Osoite: Kinaporinkatu 2 E 39, 00500 Helsinki.

3. Krits tekee leirille esitetyistä hakijoista valinnat ja hyväksyttää ne turvallisuuspäälliköllä. Perheleirivalinnoista ilmoitetaan viikolla 4.

Lisätietoja leiristä antaa perhetyön vastaava ohjaaja
Noora Eronen 050-4478051
e-mail: noora.eronen a krits.fi

Hakemuslomake Kiponniemi 2018
35KB, päivitetty 4.12.2017

Suostumus tietojen vaihtamisesta 2018
28KB, päivitetty 4.12.2017


Tikkupullaa
Tikkupullaa ja makkaraa nuotiolla.

Aarrekartta
Kuva lasten tekemästä palaute-aarrekartasta.

Kuvat: Tarja Södergård


VERKKOVARAANI