Juhlintaa Rediksessä

Silminnähden hilpeästä tunnelmasta huolimatta Rediksessä oli haikeutta ilmassa, kun työkokeilussa olevan Jaanan läksiäisiä juhlittiin torstaina oman porukan kesken. Itse juhlakalu oli leiponut juhlavieraille niin makeat kuin suolaisetkin tarjottavat. Ja herkut kyllä maistuivat ihan kaikille!

Jaana oli tullut aikoinaan mukaan Rediksen toimintaan asiakkaana ja edennyt siitä työkokeiluun. Nyt kymmenen kuukauden työrupeaman jälkeen hänen oli aika sanoa hetkeksi hyvästit Rediksen väelle, sillä uudet haasteet ja ensi viikolla vankilasta vapautuva aviomies veisivät Jaanaa uusia tuulia kohti seuraavien kuukausien ajan.

”Kesä menee varmasti lomaillessa ja miehen seurasta nauttiessa. Kesän jälkeen alan miettimään lähdenkö opiskelemaan, vai palaanko tänne Redikseen töihin.” Jaana pohtii.

Jaana haluaisi opiskella tulevaisuudessa lähihoitajaksi tai diakoniksi. Esteenä opiskelujen aloittamiselle tulevana syksynä saattaa olla kuitenkin Jaanan tuomiosta kulunut liian lyhyt aika.

”Otan päivän kerrallaan ja luotan siihen, että asiat järjestyvät aikanaan. Mukavaa on kuitenkin tietää, että minulla on täällä Rediksessä aina paikka, jos muuta ei järjesty.”, Jaana toteaa.

Kun Jaanalta kysytään hänen parhaimpia muistojaan Rediksen ajalta, hän mainitsee ensimmäisenä ihmiset.

”Minulla on monta mukavaa muistoa Rediksestä. Etenkin hirmuisen mukavat työkaverit, joiden kanssa on ollut kiva tehdä töitä. Minusta on ollut myös hienoa, kun on voinut vastaavasti auttaa muita samassa tilanteessa olevia.”
Redis onkin ollut tosi tärkeä osa Jaanan kuntoutumista.

”Redis oli minulle vapauduttuani sellainen turvallinen paikka, jonne tulla ja jossa minut hyväksyttiin omana itsenäni. Tänne on ollut aina helppo ja mukava tulla.”

Rediksen ja Kritsin väki toivottaa Jaanalle aurinkoista kevättä ja paljon uusia hienoja kokemuksia!
c785-kakut420.jpg
Jaana valmisti myös läksisäiskakut

On aika sidokset meistä erottaa,
kävellä eteenpäin,
kohti tulevaa.
Huomispäivän tuulet ne sua kuljettaa,
kohti päiviä uusia ja
taivaanrannan auringonvanaa.
VERKKOVARAANI