Perheleiri Kiponniemen leirikeskuksessa 12.-16.2.2018

Noora Eronen (noora.eronen a krits.fi), 14.12.2017

Vanhemmuusteemainen perheleiri on tarkoitettu lapsiperheille. Leiri on valtakunnallinen, joten sille voi hakea kaikista Suomen vankiloista.

Perheleirin tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta ja ohjelma on rakennettu vanhemmuutta tukevaksi. Toiminta toteutetaan ryhmissä. Vanhemmilla on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen.

Perheet valitsee Kriminaalihuollon tukisäätiö hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella.

Ilmoittautumiset tulee tehdä 12.1.2018 mennessä Kriminaalihuollon tukisäätiöön. Perheleirivalinnoista ilmoitetaan viikolla 4. Lisätietoja saa alla olevasta Perheleirit-linkistä

Selvitys: ”Oon pystyny puhumaan sen jälkeen paljon avoimemmin”

Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä perhe -toiminta järjestää perhe- ja parisuhdeleirejä jokaisella rikosseuraamusalueella. Leirillä perhe saa viettää yhdessä laatuaikaa tuen, hyvän ruuan ja palveluiden äärellä.

Nyt vankien ja heidän puolisoidensa leirikokemuksista on ilmestynyt selvitys. Tutkija Petri Paju haastatteli kevään ja syksyn 2016 perheleirille osallistuneita aikuisia heidän kokemuksistaan noin puoli vuotta leirin jälkeen.

Yleinen vaikutelma haastatteluista oli yksiselitteisen myönteinen. Jokainen vastaaja piti leiriä erittäin onnistuneena ja hyvänä kokemuksena. Tämä koski sekä miehiä että naisia. Osallistujat muistivat leirin tarkkaan ja melko yksityiskohtaisesti.

Kokemusten mukaan ohjelmallinen aika ja perheiden ”oma aika” olivat leireillä sopivassa suhteessa. Ryhmähenkeä kuvattiin ”älyttömän hyväksi” tarkoittaen ryhmällä kaikkia osallistujia ohjaajat mukaan lukien. Vanhempien mukaan myös lapset olivat vertaistensa joukossa ja viihtyivät hyvin.

Perheleirit-sivu


Petri Paju: Selvitys perheleirien kokemuksista. Lastensuojelun Keskusliitto/Emma & Elias -ohjelma.
Selvityksen kohdejoukkona olivat kevään ja syksyn 2016 perheleirille osallistuneet aikuiset.

Takaisin
VERKKOVARAANI