800 000 ääntä - on aika alkaa kuunnella

Lotta Lehmusvaara (Lotta.Lehmusvaara a krits.fi), 15.6.2016

Uusi video kertoo, millaisia ajatuksia lapsilla on vanhemman vankeudesta.

Children of Prisoners Europe julkaisi vuonna 2015 videon, joka on nyt julkaistu myös suomeksi. Videon tuotti Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä perhe -toiminta yhteistyössä Emma ja Elias -ohjelman kanssa.

Children of Prisoners Europe (COPE) on Euroopan laajuinen yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota vankien lasten tilanteisiin. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta vankien lasten asemasta Euroopassa sekä kehittää yhdessä uusia ajattelu- ja toimintamalleja.

Lapsilla on oikeus tietää ikätasoonsa sopivalla tavalla vanhempansa vankeusrangaistuksesta. Lapsilla pitää ehdottomasti olla mahdollisuus pitää yhteyttä vankilassa olevaan vanhempaansa.

Suomessa lapsia on noin 10 000

Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä perhe -toiminta on COPEn yhteistyökumppani Suomessa. Ehjä perhe -toiminta tukee Suomessa rangaistukseen tuomittuja ja heidän perheitään mm. tekemällä kriisiperhetyötä, kehittämällä vertaistukiryhmiä lapsille ja nuorille sekä järjestämällä perheleirejä.

"Toivomme, että video herättää aikuiset ajattelmaan lapsen kokemuksia", perhetyön päällikkö Tarja Sassi sanoo.

On arvioitu, että Euroopan Unionin alueella on joka vuosi 800 000 lasta, joiden elämää vanhemman vankeusrangaistus koskettaa. Suomessa näitä lapsia on noin 10 000. Jokaisella lapsella on oma tarinansa, omat tarpeensa ja toiveensa. Jokainen lapsi suhtautuu omalla tavallaan vanhempansa vankeusrangaistukseen.

Jokaisella lapsella on oma ääni. On aika alkaa kuunnella.

Katso "800 000 ääntä" -video täältä

Takaisin
VERKKOVARAANI