Uutisarkisto 2013

Kriminaalityön foorumi keräsi asiantuntijat Tampereelle
Kriminaalihuollon tukisäätiön järjestämään foorumiin Tampereella 27.11.2013 osallistui reilu sata ammattilaista järjestöistä, Rikosseuraamuslaitoksesta ja kunnista. Tilaisuudessa pohdittiin muun muassa rikosten käsittelyä mediassa.
28.11.2013
Kriminaalihuollon palkinto Sampo Järvelälle
Vuonna 2013 Kriminaalihuollon palkinnolla palkittavan valitsijana oli professori Pentti Arajärvi, joka säätiön hallituksen asettamista ehdokkaista päätyi myöntämään palkinnon tamperelaisen Silta-Valmennusyhdistys ry:n toiminnanjohtajalle Sampo Järvelälle.
28.11.2013
Asunto ensin -malli tarvitsee tuekseen toimivia päihde- ja mielenterveyspalveluita
Helsingissä Sininauhasäätiön Ruusulankadun asumispalveluyksikköön ja sen nuoriin asukkaisiin kohdistunut julkisuus on tuonut esiin puutteita päihde- ja mielenterveysasiakkaiden palvelujärjestelmässä. Hyvällä yhteistyöllä ja palvelutarpeen realistisella huomioonotolla tilanteeseen voidaan kuitenkin löytää ratkaisuja.
14.11.2013
Vankien lapset aiheena räp-musiikkivideossa
Elinkautisvanki Janne kirjoitti rap-kappaleen tyttärelleen. Kappaleesta kuvattiin musiikkivideo, jonka on tarkoitus herättää keskustelua vankien lasten asemasta Suomessa.
12.11.2013
Järjestöt kantavat huolta päihde- ja mielenterveystyön leikkauksista
23 järjestöä - myös Krits - vastustaa hallituksen päätöstä keventää kuntien velvoitteita ja kuntatalouden taakkaa miljardilla eurolla.
5.11.2013
Vangittujen vanhempien lapsilla on lisääntynyt riski mielenterveyden ongelmiin
COPING (Children of Prisoners, Interventions & Mitigations to Strengthen Mental Health) oli vuosina 2010-2012 Ruotsissa, Saksassa, Romaniassa ja Britanniassa toteutettu EU-hanke. Se on ensimmäinen laaja eurooppalainen tutkimus vankien lapsista. Tutkimuksessa selvitettiin, mitä edellytyksiä lapsilla on käsitellä sellaista tilannetta, missä vanhempi vangitaan.
4.11.2013
Rangaistus lapsen silmin -seminaari 4.11. Helsingissä
Uusin tutkimustieto, työntekijät ja asiakkaat kohtasivat seminaarissa, jossa syvennyttiin ajankohtaisiin lapsia koskeviin teemoihin. Kuinka lapsi kokee vanhemman saaman rangaistuksen ja mitä tukea hän, sekä perhe, tarvitsevat? Miten rangaistusta suorittavan vanhemmuutta voidaan tukea?
26.10.2013
Sarita Koskinen aloittanut oppimisvalmennuskoordinaattorina
Marraskuussa perustetaan verkosto oppimisen ja opiskelun parissa työskenteleville ammattilaisille eli OVA. Tavoitteena on kehittää etenkin vankeuden ja vapauden väliseen nivelvaiheeseen tuki- ja koulutuspolkuja.
23.10.2013
Jenginuorihanke muutti nuorten luo
Jenginuorten rikoksentorjuntahanke (2012-2016) on lokakuun alussa muuttanut Malmille. Paikka on sikäli sopiva, että hanke on jalkautunut erityisesti Malmille ja Tapulikaupunkiin tekemään lähityötä. Tärkeitä henkilöitä lähityössä ovat kokemusasiantuntijat ja kulttuuritulkit.
22.10.2013
Krits mukana Asunnottomien yössä torstaina 17.10.
Asunnottomana vapautuvien vankien asema oli esillä tänä vuonna Vaasanaukiolla. Vuosittain neljänneksellä Helsinkiin vapautuvista vangeista on tarve järjestää asunto. Vaasanaukiolla myös mm. Hilma lauloi asunnottomuudesta.Rediksessä puolestaan oli tarjolla pannukakkua ja hilloa.
16.10.2013
Krits Päihde- ja mielenterveyspäivillä
Yhdessä kulkien - pidetään kaikki mukana on teemana XX Valtakunnallisilla Päihde- ja mielenterveyspäivillä 9.-10.10.2013 Helsingin Messukeskuksen kongressisiivessä. Krits esittelee osastollaan erityisesti valtakunnallisia asiantuntijapalveluitaan.
8.10.2013
Oppimisvalmennuksen verkosto perustetaan - tervetuloa mukaan!
Tervetuloa oppimisvalmennustyön verkoston eli OVA-verkoston perustamiskokoukseen 14.11.2013 klo 13.15.
23.9.2013
Nettiryhmä haastavassa perhetilanteessa eläville nuorille
Rikkinäiset-ryhmän ohjaajat ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia Kriminaalihuollon tukisäätiöstä, Suomen kasvatus- ja perheneuvontaliitosta, A-klinikkasäätiöltä ja Ensi- ja turvakotien liitosta.
26.8.2013
Osaava ohjaus -projekti on päättynyt
Osaava Ohjaus -projekti päättyi: Syrjäytymisvaarassa olevista aikuisista jopa kolmannes työllistyi tai aloitti opinnot.
14.8.2013
Skarpataan ja harpataan -käsikirja on ilmestynyt
23.7.2013
Kriminaalihuollon tukisäätiön tukiasumispalveluihin haetaan asumisohjaajia
Asumisohjaajaa haetaan vakinaiseen työsuhteeseen Kriminaalihuollon tukisäätiön tukiasumispalveluihin sekä osa-aikaista ohjaajaa / iltatyöntekijää Saattaen vapauteen -projektiin.
17.7.2013
Vangit pääsevät ääneen Vankiradion ohjelmissa
Vankiradiossa vangit kertovat arjestaan vankilassa, isyydestään sekä siitä, minkälaista on vapautua vuosien tuomion jälkeen. Naisvankeja käsittelevässä ohjelmassa kaksi Vanajan vankilan naisvankia pohtivat, miksi nainen on rikoksentekijänä huonommassa asemassa kuin mies.
11.6.2013
Rediksen porukka Linnanmäellä
Päivä oli aurinkoinen, kun Rediksen porukka suuntasi kohti Linnanmäkeä. Retkelle lähti kuusi asiakasta, kaksi työharjoittelijaa ja ohjaaja Merja.
31.5.2013
Krits etsii kiinteistönhoitajaa Helsinkiin.
28.5.2013
Kurvissa muistutetaan mieliin asiallinen ja kohtelias käytös
Kurvin alueella toimivat sosiaali- ja terveysalan järjestöt kampanjoivat Kallio kukkii -tapahtumassa perjantaina 10.5. kohteliaan kohtaamisen ja asiallisen asioinnin puolesta.
10.5.2013
Vankien omaisten iltaa vietetään Helsingissä
Omaisten ilta vankien ja muiden rikosseuraamusasiakkaiden läheisille järjestetään Helsingin Kalliossa tiistaina 16.4. klo 18-20.30.
11.4.2013
Jari Tuomela: Halvalla ei saa hyvää vankeinhoitoa
Portti vapauteen haastatteli Vankilavirkailijain Liiton puheenjohtajaa Jari Tuomelaa.
11.4.2013
Krits hakee oppimisvalmennuskoordinaattoria Helsinkiin
Oppimisvalmennuskoordinaattorin työpaikka on Helsingissä mutta työskentelyalueena koko maa.
9.4.2013
Skarpataan ja harpataan -koulutukset
Osaava ohjaus -hankkeen viimeiset koulutukset Oulussa, Turussa ja Hämeenlinnassa.
3.4.2013
Nuorille livekeskustelu rikoksesta perheessä 25.3.
Lapsi- ja perhetyön koordinaattor Tarja Sassi chattaa nuorten kanssa Tukinetissä maanantaina 25.3 ja 8.4 klo 18-20.
25.3.2013
Riitta Granfelt tutkii asumissosiaalista työtä vapautuvien parissa
Muiden ohella myös vankilasta vapautuville suunnatut asumispalvelut ja vapauteen valmennus ovat tutkimuksen kohteena Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksiköstä johdetussa tutkimuskokonaisuudessa \"Pitkäaikaisasunnottomuus ja asunto ensin -mallin suomalaiset sovellutukset\".
18.3.2013
Olli aloitti SAVA-projektin projektipäällikkönä
Olli Kaarakka, 32, on aloittanut Saattaen vapauteen -hankkeen projektipäällikönä 11.3. Olli on yhteiskuntatieteiden maisteri Itä-Suomen yliopistosta. Lisäksi hän on suorittanut vankeinhoidon perustutkinnon ja työskennellyt Juuan vankilassa erityisohjaajana.
18.3.2013
Rikkinäiset - liveryhmät haastavien perhetilanteiden nuorille jatkuvat keväällä 2013 Tukinetissä
A-klinikkasäätiö ja Kriminaalihuollon tukisäätiö jatkavat yhteistyötä Tukinetissä keväällä 2013 järjestämällä Rikkinäiset-liveryhmiä nuorille, jotka elävät haastavassa perhetilanteessa.
1.3.2013
Rediksessä syntynyttä taidetta mukana kilpailussa
Krits on jäsenenä Grundtvig-osaohjelmassa, jonka pääkohderyhmä ovat vangit, ja teemana oppiminen ilmaisun avulla - “Learning and healing through expression”.
11.2.2013
Vankilarasisimi: Miksi vihaat neekereitä?
Vankeuslain viidennen pykälän mukaan vankeja ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän perusteella. Syystä tai toisesta yhdenvertainen kohtelu ei Suomen vankiloissa silti toteudu, eikä aiheesta ole julkisesti keskusteltu.
7.2.2013
Vahvasti tukien -hankkeen loppuseminaari 29.1.
Vahvasti tukien -hanke on kehittänyt vuosina 2009-2012 VAHVAT-kuntoutusohjelmaa vapautuville päihdeongelmaisille vangeille pääkaupunkiseudulla. Loppuseminaarissa kerrottiin hankkeen kokemuksista ja tuloksista sekä julkistettiin hankkeen loppuraportti. Seminaarin teemoina ovat kumppanuus ja muutos.
5.2.2013
Töihin Kritsiin
Sovitteluprojekti etsii päällikköä. Krits hakee myös talouspäällikköä.
31.1.2013

RSS-syöte

Voit tilata sivuston uutiset myös RSS-virtana. RSS (Really Simple Syndication) on web-syöte, jonka avulla usein päivittyvää sisältöä toimitetaan lukijalle ilman sivuilla vierailua. RSS onkin suunniteltu helpottamaan esimerkiksi uutisten seuraamista usealta sivustolta.

RSS-lukijasi lataa tilaamasi syötteet automaattisesti. RSS-syötteitä voi lukea kaikilla nykyisillä selaimilla ja niitä voi tilata myös moniin verkkopalveluihin.

Tilaa syöte

VERKKOVARAANI