Uutisarkisto 2014

Päihdehuollon toimijoiden yhteinen kannanotto päihde- ja mielenterveysongelmaisten palveluista
Päihdehuollon valtakunnallinen yhteistyöryhmä PÄIVYT vaatii, että heikossa asemassa olevien erityistarpeet huomioidaan SOTE-uudistuksessa.
12.12.2014
Ohjaajaa haetaan vertaistuki Redikseen
Vertaistuki Redis Sörnäisissä hakee ohjaajaa kahden vuoden määräaikaiseen tehtävään.
19.11.2014
OVA-verkoston tapaaminen 27.11.2014
Hyvät OVA- verkostolaiset, tervetuloa vuoden viimeiseen OVA-tapaamiseen. Tapaamme Kritsin tiloissa osoitteessa Kinaporinkatu 2 E 39 torstaina 27.11.2014 klo 12-16.
12.11.2014
Itä-pohjoisen alueen perheleiri Kiponniemessä 13.-17.10.2014
Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä Perhe –toiminta järjesti Itä-Pohjoisen alueen perheleirin Jyväskylässä Kiponniemen toimintakeskuksen kauniissa maisemissa.
30.10.2014
Martoille Kriminaalihuollon palkinto
Marttaliitto ry on saanut tämänvuotisen Kriminaalihuollon palkinnon Arki sujuvaksi -kurssitoiminnasta. Kurssit ovat apuna valmennettaessa vankeja vapauteen ja oman arkensa hallintaan. Kurssisisällöt muodostuvat ruoanvalmistuksesta sekä kodin ja raha-asioiden hoitoon liittyvistä asioista. Kouluttajina toimivat alueellisten marttapiirien kotitalousalan ammattilaiset.
29.10.2014
Kuka kuulee rikoksen uhria?
Rikoksen uhrin näkökulmaan ja tulevaan uhrilainsäädäntöön paneuduttiin Kriminaalihuollon tukisäätiön Sauma-projektin seminaarissa \"Miten huomioidaan rikoksen uhrin tarpeet?\"
21.10.2014
”KUKA MUU MUKA”- Jenginuorihankkeen seminaari
Aika: 26.11. 2014 klo 12.00- 16.00 Paikka: Malmitalon pieni sali Miten voimme puuttua päihteillä ja rikoksilla oireilevien nuorten tilanteeseen? Miten eritaustaiset nuoret vertaiset voivat toimia toisten nuorten kanssa? Miten osallistaa romani- tai maahanmuuttajataustaisia nuoria?
7.10.2014
OVA-verkosto kutsui yhteistyöiltapäivään
Yhteistyöiltapäivä Helsingissä suunnattiin ennen kaikkea yhdyskuntaseuraamustoimistojen ja vankiloiden henkilökunnalle - ja tietenkin OVA-verkostolaisille! Tilaisuudessa sai tietoa rikostaustaisten opiskeluun ja oppimisvaikeuksiin liittyvistä haasteista sekä lisää osaamista työhön.
5.10.2014
Viittomakielestä vuorovaikutukseen - Jarkko Stenius Rediksessä
Vastaava ohjaaja Harri Eerikäinen kertoo entisen ammattilaisthainyrkkeilijän Jarkko Steniuksen käynnistä Rediksen vieraana ja pohtii, mikä on elämänmuutoksessa tärkeintä.
29.9.2014
Myös Vankien omaiset ja vakavien rikosten sovittelu mukana Kriminaalityön foorumissa
Kriminaalihuollon palkinnon valitsijana on tänä vuonna tutkija Jouko Karjalainen
26.9.2014
Seminaari esittelee Juuret vapauteen -hankkeen kokemuksia
7.10. Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa järjestettävässä seminaarissa kerrotaan, mitä Keravan vankilassa on saatu aikaan puutarhan, eläinten ja vankilan luontoympäristön hyödyntämisessä osana vankien kuntoutusta.
18.9.2014
Krits aloitti perheleiritoiminnan
Ensimmäinen perheleiri järjestettiin 1-4.9. Paikkana oli Ensi- ja turvakotien liiton leirikeskus Sopukka.
28.8.2014
Kriminaaliasiamiestoiminta tarjoaa pitkäaikaisvangeille yksilöneuvontaa videoitse
Kritsiin hankittiin noin vuosi sitten videoneuvottelulaitteet, joita on hyödynnetty sekä verkostokokouksissa että asiakasneuvotteluissa. Kriminaaliasiamiestoiminnan työntekijät ovat kokeilleet videoneuvottelumallia Pelson ja Sukevan vankiloiden kanssa. Nyt asiamiestoiminta tarjoaa pitkäaikaisvangeille mahdollisuutta yksilövastaanottoihin videoneuvotteluna.
6.6.2014
Asiakkaana rangaistusta suorittava ja hänen perheensä
Maksutonta koulutusta Oulussa 5.11. 2014
6.6.2014
Palveluohjausta järjestöyhteistyönä -– onnistunut tuetun vapautumisen kokeilu
Kokeilussa vapautuva vanki osallistui valmennusohjelmaan ja palveluohjausta sekä tukea arjessa selviämiseen jatkettiin yhteistyöverkostossa myös vapautumisen jälkeen. Mutta miten ohjelmalle jatkoa?
6.6.2014
Harjoittelijana Kritsissä - Henna Määttä
Sosionomiopiskelija (Laurea/Hyvinkää) Henna Määttä on ehtinyt harjoittelujaksollaan tutustua monipuolisesti Kritsin toimintaan: tukiasumispalveluihin, asiamiestoimintaan, lapsi- ja perhetyöhön, Redikseen ja viestintään: Henna on myös kirjoittanut juttuja Portti vapauteen -sivustolle.
30.5.2014
Vankeuslain uudistusehdotukset ovat pääosin myönteisiä
Eduskunta on saanut hallituksen esityksen, joka sisältää tarkennuksia ja parannuksia vankeuslakiin. Kriminaalihuollon tukisäätiö näkee myönteisenä erityisesti vankien lasten tapaamisten lisäämisen lakiin sekä mahdollisuuden käyttää internetiä aikaisempaa laajemmin.
30.4.2014
VIDEO: Vihreä hoiva Keravan vankilan kuntoutuksessa
Keravan vankilan lampolassa kevään ensimmäiset karitsat imevät ahnaasti tuttipullosta lisäruokaa. Karitsoja syöttävät vangit. Lampaiden hoito on osa Keravan vankilassa meneillään olevaa Juuret vapauteen -kokeilua. Portti vapauteen tutustui lampolan arkeen.
28.4.2014
Ehkäisevän päihdetyön toimijat kiirehtivät alkoholilain lakivalmistelua
Tällä hetkellä keskustelua alkoholista johtaa pieni äänekäs vähemmistö, vaikka ensisijaisesti alkoholipolitiikassa pitäisi huolehtia suuren hiljaisen enemmistön hyvinvoinnista ja taloudellisesta edusta. Ehkäisevän päihdetyön verkoston jäsenet vaativat, että alkoholilain lakivalmistelua kiirehditään ja se otetaan käsittelyyn eduskunnassa kevätkauden aikana.
15.4.2014
Ajatusten voimaa Keravalla
Krits osallistuu Keravan vankilassa Juuret vapauteen -hankkeeseen, jossa hyödynnetään laitoksen luonnonläheistä sijaintia. Hankkeen tavoitteena on ns. Green care -ajattelun saaminen vankilan toiminta-ajatukseksi. Siinä luontoa ja vankilan maaseutumaista toimintaympäristöä pyritään hyödyntämään osana vankilan toimintoja. Mutta Keravalla käytetään myös kirjallisuusterapiaa Ajatusten voimaa -toiminnassa.
10.4.2014
14.4. chatti nuorille joilla on läheinen vankilassa
Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä perhe -toiminnalla on päivystysvastuu 14.4. Tukinetin järjestämässä chatissa. Chatin ääreen pyritään saamaan erityisesti niitä nuoria, joilla on läheinen vankilassa. Rikosteema Rikkinäiset-live-chatissa: 14.4. klo 18-20: Läheiseni on vankilassa, mistä minä saan tukea ja voimia?
7.4.2014
Omaisten ilta Helsingissä
Omaisten iltaa vietetään Erityisnuorisotyö Snellussa, Toinen linja 8, 19.5.
17.3.2014
Paikka on nyt auki Kritsissä
Krits on mukana RAY:n Paikka auki -hankkeessa, jonka tarkoitus on auttaa työelämän ulkopuolella olevia nuoria löytämään työpaikan sosiaali- ja terveysalan järjestöistä ja vahvistaa nuorten työelämävalmiuksia tukemalla työllistymiseen tarvittavia taitoja.
3.3.2014
Mitä on nuorten syrjäytyminen, mistä se johtuu ja miten sitä voitaisiin ehkäistä?
Mistä puhumme, kun puhumme nuorten syrjäytymisestä? Mitä kaikkea kuuluu nuoruuteen ja miten siitä selviää hengissä? Anni Mäkinen ja Laura Salmela pohtivat näitä ongelmia opinnäytetyössään, johon kuului haastattelututkimus sekä etnisiin vähemmistöihin että valtaväestöön kuuluvien nuorten parissa. Kritsin Jenginuorten rikoksentorjuntaanke oli mukana haastateltavia löytämässä.
19.2.2014
OVA-verkosto toimii
Oppimisvalmennustyön verkosto perustettiin 14.11.2013 Kritsin tiloissa. Tapaamiseen osallistui 18 henkilöä, kaikkiaan verkostoon on ilmoittautunut n. 30 jäsentä. Oppimisvalmennustyön verkoston perustamisen lähtökohtana on rikostaustaisten asiakkaiden oppimiseen, opiskeluun ja tukeen liittyvän tiedon jakaminen ja levittäminen. Tavoitteena on myös kehittää viranomais-, oppilaitos- ja järjestötyön yhteistyömuotoja sekä rakentaa koulutus- ja kuntoutuspolkuja etenkin rikosseuraamuksen päättymisen jälkeiseen nivelvaiheeseen.
29.1.2014
Lapsi- ja perhetyö sai päällikön ja lisää työntekijöitä
Lopetetun Vapautuvien tuki -yhdistyksen perheleiritoiminnan rahoitus siirtyi vuodenvaihteessa Kriminaalihuollon tukisäätiölle.
24.1.2014
Oppimisvalmennustyön verkosto kokoontuu 5.2. 2014
OVA-verkosto kokoontuu seuraavan kerran 5.2.2014 klo 12-16 Kinaporissa. Kokoukseen tulee ilmoittautua 27.1. mennessä.
17.1.2014

RSS-syöte

Voit tilata sivuston uutiset myös RSS-virtana. RSS (Really Simple Syndication) on web-syöte, jonka avulla usein päivittyvää sisältöä toimitetaan lukijalle ilman sivuilla vierailua. RSS onkin suunniteltu helpottamaan esimerkiksi uutisten seuraamista usealta sivustolta.

RSS-lukijasi lataa tilaamasi syötteet automaattisesti. RSS-syötteitä voi lukea kaikilla nykyisillä selaimilla ja niitä voi tilata myös moniin verkkopalveluihin.

Tilaa syöte

VERKKOVARAANI