Asiakkaana rangaistusta suorittava ja hänen perheensä

Juhani Ikala (juhani.ikala a krits.fi), 6.6.2014

Maksutonta koulutusta Oulussa 5.11. 2014

Kritsin kriminaaliasiamiestoiminta ja Ehjä perhe -toiminta järjestävät rikosseuraamusasiakkaiden ja heidän perheidensä kanssa työskenteleville maksuttomia koulutuksia lastensuojeluun liittyen. Oulussa marraskuussa järjestettävä Asiakkaana rangaistusta suorittava ja hänen perheensä -koulutus on kolmas laatuaan. Koulutusten tarkoituksena on tuoda yhteen toimijoita Rikosseuraamuslaitokselta, kunnan sosiaalipalveluista sekä kolmannelta sektorilta. Tavoitteena on jakaa tietoa mahdollisimman käytännönläheisesti ja vahvistaa paikallisten toimijoiden yhteistyötä.

Koulutusten perustana on lastensuojelulaki ja sen toteuttaminen rangaistusaikana. Muilta osin ohjelmassa tarkastellaan eri näkökulmista, kuinka lasten ja perheiden kanssa työskennellään eri rangaistusmuodoissa tai -vaiheissa. Sisältö rakentuu aiempien koulutusten palautteiden ja ajankohtaisten asioiden pohjalta.

Espoossa 2013 ja Kuopiossa keväällä 2014 järjestetyissä koulutuksissa on esimerkiksi tutustuttu Rikosseuraamuslaitoksen lapsi- ja perhetyön linjauksiin sekä niiden jalkautumiseen, Kuopion malliin toteuttaa valvontarangaistukseen liittyviä lasten kuulemisia, perhesuhteiden huomioimista vankeusaikana ja rangaistusajan suunnitelmaa laadittaessa, sekä vangin omaisten ja lasten näkökulmiin.

Oulun koulutuksen uusia osioita ovat mm. lapsille tarkoitetut tukimuodot sekä Toimiva lapsi ja perhe -menetelmän pilotointi Rikosseuraamuslaitoksessa. Tarkempi paikka ja ohjelma julkistetaan syksyllä.

Lisätietoja koulutuksesta sekä videolinkin kautta osallistumisesta:
sosiaalineuvoja Anastasia Lapintie
puh. 050 412 4301, anastasia.lapintie a krits.fi

Oulun koulutuksen esite

Aiempien koulutusten materiaalit löytyvät verkosta:
www.krimi.fi/asiakkaana...koulutus/index.html

Lue myös juttu Kuopion koulutuksen annista:
www.porttivapauteen.fi/ammattilaiset/ajankohtaista/3045/ammattilaiset_kouluttautuvat_lapsen_huomiomiseen

Takaisin
VERKKOVARAANI