Itä-pohjoisen alueen perheleiri Kiponniemessä 13.-17.10.2014

Tiina Varonen (tiina.varonen a krits.fi), 30.10.2014

Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä Perhe –toiminta järjesti Itä-Pohjoisen alueen perheleirin Jyväskylässä Kiponniemen toimintakeskuksen kauniissa maisemissa.

Kiponniemessä kokoonnuttiin perheleiri-teeman ympärille. Tällä kertaa saimme aikuisten ryhmien vetäjiksi Ilkka ja Katja-Leena Klingan, joiden kanssa käsiteltiin parisuhteen kiemuroita Parisuhteen Palikat –menetelmän avulla. Menetelmä oli leiriläisille uusi ja he kertoivat saaneensa siitä paljon uutta ajattelemisen aihetta. Keskustelut olivat ryhmien jälkeen jatkuneet pariskuntien välillä pitkälle iltaan ja niitä kehuttiin hyödyllisiksi. Jokaiselle perheelle tarjottiin aikaa myös perhekeskusteluun työntekijöiden kanssa ja kaikki perheet käyttivät tämän mahdollisuuden hyödykseen.
Aarrekartta
Lasten tekemä palaute-aarrekartta. Kuva: Tarja Södergård

Kaikenkaikkiaan perheet hyötyivät yhdessä vietetystä ajasta. Vuorovaikutus arjessa poissaolevan vanhemman ja lasten välillä tuli jälleen luontevaksi ja vanhemmat saivat myös parisuhteen kannalta elintärkeää kahdenkeskeistä aikaa. Monen parin kohdalla vahvistuikin ajatus siitä, että oman parisuhteen eteen kannattaa tehdä töitä. Kiponniemen upea syksyinen luonto tarjosi mahtavat puitteet voimaantumiseen ja akkujen lataamiseen.
Lämmin kiitos Kiponniemen väelle ja Klingan pariskunnalle leirin onnistumisesta! Suurin kiitos kuitenkin leiriläisillemme yhteistyöstä ja upeasta leirihengestä!!
LUE KOKO JUTTU PORTISTA!

Perhe- ja parisuhdeleiritoimintaa on Kritsin Ehjä Perhe –toiminnassa kehitetty 10 vuotta ja leirien tavoitteena on mm. vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen, mahdollisten ongelmatilanteiden selvittely, perheen voimavarojen ja jaksamisen tukeminen sekä arjen taitojen vahvistaminen.
Perheleirit

Takaisin
VERKKOVARAANI