Kriminaaliasiamiestoiminta tarjoaa pitkäaikaisvangeille yksilöneuvontaa videoitse

Juhani Ikala (juhani.ikala a krits.fi), 6.6.2014

Kritsiin hankittiin noin vuosi sitten videoneuvottelulaitteet, joita on hyödynnetty sekä verkostokokouksissa että asiakasneuvotteluissa. Kriminaaliasiamiestoiminnan työntekijät ovat kokeilleet videoneuvottelumallia Pelson ja Sukevan vankiloiden kanssa. Nyt asiamiestoiminta tarjoaa pitkäaikaisvangeille mahdollisuutta yksilövastaanottoihin videoneuvotteluna.

Videoitse tapahtuva työskentely sopii hyvin pitkää tuomiota suorittaville vangeille, sillä se mahdollistaa pitkäjänteisen työskentelyn ja useampia tapaamisia saman tai useampien asioiden tiimoilta. Samalla se tarjoaa vankiloille mahdollisuuden saada kokemuksia videolaitteiden käytöstä yhteydenpitoon jo ennen vankeuslakiin tulevia muutoksia. Huhtikuussa eduskunnalle annettu hallituksen uudistusesitys sisältää säädöksiä vangin läheisten ja asiamiehen yhteydenpidosta videoteitse. Muutosten on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2015 alusta.

Vankien videovastaanotto toimii parhaiten tilanteessa, jossa vanki voi olla kameravalvotussa tilassa tai jossa erityistyöntekijä voi olla läheisessä tilassa tai paikalla.

Videoneuvottelu Kritsissä

Hallituksen esitys vankeus- ja tutkintavankeuslakien uudistukseksi:
www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/?${base}=akirjat&${html}=akxpdf&${snhtml}=akxeiloydy&tunniste='HE+45/2014'

Takaisin
Lisätietoja videoneuvonnasta:

Asiamiessosiaalityöntekijä Marjatta Kaurala, puh. 050 344 7582
Sosiaalineuvoja Anastasia Lapintie, puh 050 412 4301
etunimi.sukunimi a krits.fi
VERKKOVARAANI