Kriminaalityön foorumi keräsi asiantuntijat Tampereelle

Juhani Ikala (juhani.ikala a krits.fi), 28.11.2013

Kriminaalihuollon tukisäätiön järjestämään foorumiin Tampereella 27.11.2013 osallistui reilu sata ammattilaista järjestöistä, Rikosseuraamuslaitoksesta ja kunnista. Tilaisuudessa pohdittiin muun muassa rikosten käsittelyä mediassa.

Foorumin aamupäivä koostui luennoista ja niitä seuranneista asiantuntijapaneeleista. Rikos ja rangaistus mediassa -aiheesta puhui korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen, ja mukana olivat Viestintäpäällikkö Usko Määttä (Rise), psykologi Pertti Hakkarainen (Rise), toimittaja Jukka Harju (Helsingin Sanomat), toimittaja Tuomas Rimpiläinen (Aamulehti) ja videolta nähdyn haastattelun myötä tutkija Mirka Smolej.
ykkospaneeli

Toisena aiheena olivat vankiloiden päihdekuntoutusohjelmat, joista kertoi tutkimuspäällikkö Jouni Tourunen A-klinikkasäätiöstä. Paneelissa olivat mukana erityisasiantuntija Ulla Knuuti (Rise), tutkija Jussi Perälä (EHYT ry) ja erityisohjaaja Mervi Wuolle (Rise).

Iltapäivän workshopeissa käsiteltiin aiheita
- Pyöröovivangit
- Osaammeko huomioida ihmisten erilaisuuden
- Miten puutumme rikoksilla oireileviin nuoriin?

Workshopeista julkaistaan myöhemmin koosteet.

Foorumin lopuksi paljastettiin tämänvuotisen Kriminaalihuollon palkinnon saaja.

Takaisin
Rikoksilla on oma tila uutisvirrassa

Rikosuutiset ovat lukijaystävällisiä eikä aiheiden käsittelytapa yllätä aamuista lehdenlukijaa. Suosituimmiksi aiheiksi valikoituvat henkirikokset ja katurikollisuus.
Tämänvuotisessa Kriminaalityön foorumissa Tampereella pohdittiin rikosten käsittelyä mediassa. Aiheesta alustanut korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen totesi rikosuutisten olevan median vakiosisältöä ja uutisten noudattavan omanlaistaan muotoa. Rikosjournalismi ei ole perinteisesti kiinnostunut rikosten taustoista, vaan niiden paikka on lehtien pääkirjoituksissa ja kolumneissa.

Lue koko juttu rikosuutisoinnista Portissa

Lue lisää Kriminaalihuollon palkinnon saaneesta Sampo Järvelästä
VERKKOVARAANI