RAY:n avustusehdotuksessa myös uusia hankkeita

Juhani Ikala (juhani.ikala a krits.fi), 7.1.2016

RAY:n ennen joulua julkistetun avustusehdotuksen mukaan Krits saa edelleen kohdennettua avustusta kriminaaliasiamiestoimintaan, Ehjä perhe -toimintaan eli rikostaustaisten läheis- ja perhetyön koordinointiin sekä vankien ja heidän omaistensa vertaisryhmätoimintaan (tämä on Emma & Elias -avustusohjelmaan kuuluva avustuskohde), rikostaustaisten oppimisvalmennustyön koordinointiin, rikostaustaisille ja heidän läheisilleen tarkoitetun vertaistukikeskus Rediksen toimintaan ja asunnottomana vankilasta vapautuvien asumispalveluohjaukseen sekä yleisavustusta säätiön yleishyödylliseen toimintaan.

Hankkeena jatkaa Sauma-hanke eli vakavien rikosten sovittelumallin kehittäminen ja kokeilu vankiloissa (2013-2016) sekä Paikka auki - Nuoret työelämään
-avustusohjelman tukema työttömän nuoren työllistämishanke.

Kaksi uutta kehtyshanketta.
Kritsin avustushakemuksen mukaan säätiön omistamaan kiinteistöön avataan matalankynnyksen päivätoimintapiste rikostaustaisille nuorille, eli hankekielellä RAY-avustus kohdistetaan yhdyskuntaseuraamusta suorittavien 15-29-vuotiaiden nuorten elämänhallinnan palauttamiseen, opiskelussa tukemiseen ja työelämäosallisuuden lisäämiseen matalan kynnyksen toimintapaikan kautta (2016-2018). Tukisäätiön toiminnanjohtaja Sanna Väyrynen kertoo, että toiminta kohdennetaan erityisesti yhdyskuntaseuraamusta suorittaville nuorille ja se toteutetaan yhdessä KRIS-Etelä-Suomen kanssa.

Kuntien ja järjestöjen yhteistyön teemarahoituksena VAT-verkosto saisi kokopäiväisen koordinaattorin (2016-2017). VAT-verkoston koordinoinnin kautta lisätään yhteistyötä ja uusia toimintatapoja kuntien, Rikosseuraamuslaitoksen ja järjestöjen välillä asunnottomien rikosseuraamustaustaisten ja asunnottomana vankilasta vapautuvien asunnottomuuden vähentämiseksi sekä jälkihuollon parantamiseksi. Verkostossa on viitisentoista jäsentä eri puolilla Suomea.

Lisäksi säätiö saisi investointiavustusta toimitilan vesikattojen uusimisesta aiheutuviin menoihin.

Avustusehdotus Kriminaalihuollon tukisäätiölle on kaikkiaan 1 374 000 €. Yhteensä RAY ehdottaa avustusta myönnettäväksi 315,3 miljoonaa euroa 824 järjestölle yhteensä 1711 avustuskohteeseen. Vuonna 2015 avustusta sai 789 järjestöä. Lue lisää RAY:n avustuksista.

Avustusehdotuksessa kriminaalityö saa tukea myös Tampereella ja Turussa. Portin jutussa lisää asiasta.

Takaisin
RAY tukee hyviä tekoja
200pxkorkea
VAT

Sauman logo

Emma ja Elias
VERKKOVARAANI