Syyttömänä tuomittu? Vankien lasten ääni kuuluviin

Juhani Ikala (juhani.ikala a krits.fi), 3.6.2015

Krits on mukana eurooppalaisessa verkostossa Children of Prisoners Europe (COPE). Verkoston tavoitteena on lisätä tietoisuutta vankien lasten asemasta, uudistaa ajattelutapoja ja toimia vankien lasten tilanteen parantamiseksi.

Kesäkuu on verkoston perinteinen kampanjakuukausi, jonka aikana tuodaan vankilan vanhemmista erottamien lasten ääntä ja oikeuksia esiin, sekä kerätään lahjoituksia näiden lasten hyväksi työskenteleville järjestöille.

Kampanjan teema on "Not my crime, still my sentence" (vap. suom. en tehnyt rikosta, mutta sain silti tuomion). Lapset, joiden vanhempi on vangittu, ovat tavallisia lapsia, jotka joutuvat epätavalliseen elämäntilanteeseen. Lapset eivät ole tehneet rikosta, mutta vanhempien tuomio leimaa usein heidätkin. Lapset voivat kohdata vaikeuksia niin tuomion aikana kuin vapautumisen jälkeenkin - kuten syyllisyyttä, pelkoa, häpeää, väkivaltaa (kiusaamista, vanhemman väkivaltaisen pidätyksen näkeminen).

Vanhemman vankeus ei kuitenkaan tarkoita, että lapsen elämä menisi automaattisesti samaan suuntaan. On tärkeä tukea lapsia, heidän hyvinvointiaan ja suhdettaan vanhempaansa.

Kampanjaan voi tutustua englanninkielisillä nettisivuilla ja linkkiä saa mielellään jakaa sosiaalisessa mediassa: www.notmycrimestillmysentence.org

Takaisin
af2f-notmycrime2015.jpg
VERKKOVARAANI