Vangit saivat oman lehden

Juhani Ikala (juhani.ikala a krits.fi), 29.6.2015

Kriminaalihuollon tukisäätiö on tuottanut yhdessä muiden järjestöjen kanssa Portti vapauteen -lehden vangeille. Lisäksi vankiloihin lähetettiin ilmaisia postikortteja vangeille jaettavaksi.

Portti vapauteen -lehti postitettiin 23.6. vankiloihin jaettavaksi.

Lehti sisältää muun muassa Kirjastosta juuret elämään -hankkeen projektisuunnittelija Irmeli Malka-Kanniston kokoaman Irmelin kirjalaari -palstan.

Vankilakirjastojen työntekijät ovat kertoneet, ettei vangeilla ole useinkaan tietoa uutuuskirjoista, joita he voisivat tilata itselleen kirjastoista. Palstalla on myös vankien kirjoittamia kirja-arvioita.

Kylmäkosken vankilan vangeilta on koottu kysymyksiä, joihin lehdessä vastaavat järjestöissä työskentelevät asiantuntijat.
Kysymyksiä esitettiin mm. veloista sekä vapautumisen jälkeisestä toimeentulosta, asunnon hankkimisesta ja koulutuksesta.
Kysymys "Miten pysyn kaidalla tiellä vapauduttuani?" on saanut vastaukset KRIS-Etelä-Suomen kokemusasiantuntijalta.

Lisäksi lehdessä on Ajankohtaista-palsta, runoja ja sarjakuvia, selviytymistarina "Hösis panee hösseliksi", Vankilasta vapautuvan opas sekä blogikirjoitus. Sen on kirjoittanut vapautuville tarkoitetun Vertaistuki Rediksen vastuuohjaaja Harri Eerikäinen.

Lehden painos oli yli 3000 kpl. Postikortteja varattiin joka vangille kolme kappaletta. Vangeilla on pulaa rahasta eikä läheisille lähetettäviin kortteihin ole aina varaa.

"Jos palaute on hyvää ja tällaisesta lehdestä koetaan olevan hyötyä vangeille ja vapautumisen haasteisiin, voimme jatkaa lehtien tekemistä jatkossakin", järjestöjen viestintäverkostosta kerrotaan.

Kuva: Portti vapauteen

Portti vapauteen -lehden tekemiseen osallistuivat Silta-Valmennus, Takuu-Säätiö, KRIS-Tampere, KRIS-Etelä-Suomi, Kirjastosta juuret elämään -hanke, Voikukkalapset, Vankien Omaiset VAO ja Kriminaalihuollon tukisäätiö.

Takaisin
Porttilehti 1-2015
Lue lehti tästä
(Adobe Flash Player tarvitaan.)
VERKKOVARAANI