Vankien lapset aiheena räp-musiikkivideossa

Lotta Lehmusvaara (Lotta.Lehmusvaara a krits.fi), 12.11.2013

Elinkautisvanki Janne kirjoitti rap-kappaleen tyttärelleen. Kappaleesta kuvattiin musiikkivideo, jonka on tarkoitus herättää keskustelua vankien lasten asemasta Suomessa.

Janne haluaa omistaa videon kaikille 10 000 lapselle, joiden vanhempi on vankilassa. Videon toivotaan vähentävän ennakkoluuloja vankien lapsia kohtaan ja herättävän keskustelua siitä, että vankilassa istuva vanhempi on aivan samalla tavalla vanhempi kuin kuka tahansa.

Videon rahoitti Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä perhe -toiminta ja toteutuksesta vastasivat Metropolia ammattikorkeakoulun elokuva- ja tv-linjan opiskelijat. Vankilassa istuva Janne lupautui itse esiintymään videolla.

Video kuvattiin elokuussa Hämeenlinnan vanhassa vankilassa ja Helsingin vankilassa Sörnäisissä. Kuvauksia järjestettiin myös biisissä räppäävän Steen1:n studiolla Kalliossa, jossa kuvattiin PeteK:n ja Steen1:n osuudet.

Työryhmälle haasteellisinta oli saada Jannen osuus kuvatuksi kahdeksassa tunnissa Hämeenlinnassa. Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja video valmistui Rangaistus lapsen silmin -seminaariin 4.11. Hotelli Arthurissa. Samana päivänä video julkaistiin myös Youtubessa, jossa se on nyt kaikkien nähtävillä.

Linkki "Vankilassa"-videoon

Takaisin
VERKKOVARAANI