Kiitollinen, että huomioidaan

On ollut kiva huomata, että vankien lasten oikeuksista ollaan kiinnostuneita laajemminkin. Täällä vankilassa luonani on tehty kuukauden aikana kaksi haastattelua. Toinen niistä on jo julkaistu. Se tuli Ylen uutisiin.

En olisi kirjaa kirjoittaessani uskonut, että teokseni herättää moista mielenkiintoa. En toki voi ottaa asiasta liikaa kunniaa, sillä on paljon henkilöitä, jotka ovat tehneet tämän asian parissa töitä jo kauan ennen kuin julkaisin kirjani. Ilokseni luin, että Ehjä perhe -yksikkö oli saanut RAY:stä lisää resursseja. Onneksi olkoon siitä. Olette tehneet monta vuotta kovaa työtä ja toivon, että jaksatte jatkaa sitä.

Olen toki iloinen, että olen saanut tuoda esiin oman näkemykseni asiasta. Toivon myös, että siitä on ollut edes vähän apua lasten oikeuksien toteutumisessa vankiloissa.

Palaute kirjasta ja muutenkin aiheesta on ollut suurimmilta osin positiivista. Sekä vangeilta että vankien omaisilta olen saanut positiivista palautetta.

Vähän harmittaa, että vankila ei ole nähnyt kirjaprojektiani niin tarkeänä. Esimerkkinä mainittakoon, että minulla oli 40:n kirjan tilaus. Soitin kustantamolle ja tilasin tänne 50 kirjaa. Ihmettelin, miksi ne eivät tulleet perille. Sitten selvisi, että vankila ei käynyt noutamassa niitä postista vaan ne palautettiin kustantamolle.

On toki huvittavaa huomata, minkälaisia reaktioita se herattää, kun yrittää tehdä jotain hyvää. En aio kuitenkaan jumiutua negatiiviseen ajatteluun.

On täällä tapahtunut positiivisiakin muutoksia. Ei se kirjani ansiota ole, mutta yksi asia, jota painotin kirjassani, oli puheluiden tärkeys lapsille.

Täällä Riihimäen vankilassa saa nykyään soittaa virka-aikana, eli huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Nyt lapsilla on mahdollisuus vastaanottaa puheluita vanhemmiltaan koulun jälkeen.

Lisäksi lapsilla on mahdollisuus vastaanottaa puheluita viikonloppuisin koko päivän klo 15.00 saakka.

Tämä on suuri edistysaskel ja muiden vankiloiden tulisi ottaa asiassa mallia.

Seuraava projekti on järjestää ystävien ja yhteistyökumppaneiden kanssa ilmainen musiikkitapahtuma nuorille. Teemana on vankien lapset, mutta kaikki muutkin lapset ovat sinne tervetulleita.

Minulle on suotu mahdollisuus olla mukana järjestämässä tällaista tapahtumaa, joten koen sen velvollisuutena myös järjestää. Haluan kerätä huomiota asialle kaikin mahdollisin keinoin. Tapahtuma tulee olemaan huhtikuussa ja siitä tulee enemmän infoa lähiaikoina.

Tämä tällä kertaa. Kiitoksia kaikille teille, joilta olen saanut palautetta. Me ihmiset kehitymme joka päivä ja kehittymiseen tarvitaan itsetutkiskelua, johon palaute pakottaa.

Kauniita kevatpäiviä toivotellen

Janne