Voikukkalasten vuosi

Vuosi sitten perustettiin Voikukkalapset ry. Uskoin vuosi sitten tähän asiaan ja uskon edelleenkin.

Olen asialle omistautuneiden henkilöiden kanssa päässyt kokemaan, kuinka hyvin meidät on otettu vastaan. Ollaan päästy yhteistyöhön hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa ja päästy esittäytymään opetus- ja kulttuuriministeriöön.

En olisi heti ensimmäisenä uskonut, muutama vuosi sitten, että meihin suhtaudutaan näinkin ennakkoluulottomasti.

Lisäksi olen erittäin tyytyväinen, että pienillä resursseilla ja työvoimalla ollaan saatu jo paljon aikaiseksi.

Pienellä tuella ja muutamalla henkilöllä lisää pystymme mahdottomiin. Väkeämme on ollut edustamassa eri tilaisuuksissa pitäen puheenvuoroja kokemusasiantuntijoina.

Näitä pyyntöjä näyttää tulevan lisää, mikä on hyvä asia, sillä tälle asialle tarvitaan mahdollisimman paljon huomiota.

Meillä oli myös tammikuusta kesäkuuhun kestävä Tunnista kykysi -hanke, josta nuoret olivat innoissaan. Siitä ollaan nyt tekemässä jokavuotista ja valtakunnallista yhdessä Aseman Lapset ry:n kanssa.

Lisäksi ollaan laitettu aluille valtakunnallinen tiedotusprojektin yhdessä Kriminaalihuollon tukisäätiön kanssa. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

Muutama päivä sitten loppuneesta valokuvauskisastakin olemme toivon mukaan saaneet muutaman henkilön kiinnostumaan vankien lasten hyvinvoinnista.

Olen erityisesti innoissani ja kiitollinen mukana oleville yhteistyökumppaneille valtakunnallisista hankkeista.

Vankien lapsia koskevat ongelmat eivät ole paikkakuntakohtaisia. Vankien lapsia on ympäri Suomea ja meidän on tehtävä tätä työtä valtakunnallisesti.

Niin vangin lapsi Utsjoella kuin vangin lapsi Helsingissäkin kokee samanlaisia haittavaikutuksia johtuen vanhemman vankeudesta.

Näitä lapsia on 10 000 ympäri Suomea. Toivottavasti pääsemme tulevaisuudessa yhteistyöhön myös Rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Yhteistyöllä voisimme ehkäistä, että seuraava sukupolvi ei kuluttaisi näitä kongeja, joita minä päivittäin kulutan.

Kuten aina, lista henkilöistä, joita minun tulisi kiittää, olisi aivan liian pitkä tälle blogille.

Haluan kuitenkin antaa erityiskiitokset Lauralle ja Eevalle. Olette molemmat mahtavia ja toivon, että jaksatte tehdä tätä työtä vielä monta, monta vuotta.

Loppukesää toivotellen

Janne