SeriE-seminaarissa aiheena lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisevä työ

Sexpo ja Kriminaalihuollon tukisäätiö järjestävät SeriE-hankkeen aloitusseminaarin keskiviikkona 28.11. Laurea ammattikorkeakoululla Tikkurilassa. Seminaarissa tutustutaan SeriE-hankkeeseen, hankkeen asiakastyöhön, verkostotyöhön sekä lapsikohteiseen seksuaalisuuteen ilmiönä.

Seminaarissa kuullaan puheenvuorot hankkeen erityisasiantuntijoilta ja seksuaaliterapeuteilta. He kertovat, millaista asiakastyötä SeriE-hankkeessa tehdään.

Hankkeessa koordinoidaan SeriE-verkostoa, jonka toimintaan tutustutaan verkostopaneelissa. Paneelissa paneudutaan lisäksi myytteihin ja käsityksiin, joita lapsikohteista seksuaalisuutta kokevista henkilöistä on ja miten tutkittu tieto suhtautuu näihin käsityksiin.

Lapsikohteisesta seksuaalisuudesta luennoi psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Jussi Nissinen. Nissinen kertoo pitkän asiakastyön historian kautta lapsikohteisesta seksuaalisuudesta ilmiönä sekä asiakkaan kohtaamisesta auttamistyössä. Nissinen on tehnyt uraauurtavaa työtä hankkeen asiakasryhmän parissa vuosikymmeniä.

Seminaarin päätteeksi kuullaan puheenvuorot valtakunnallisen verkoston toimijoilta ja hankkeen yhteistyökumppaneilta SERITA-hankkeesta, Setlementti Tampereen Välitä! -seksuaaliväkivaltatyöstä sekä Pelastakaa Lapset ry:stä.

Tilaisuuden virallisena suojelijana toimii perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

Tilaisuuden ohjelma löytyy täältä.

Lisätiedot:

Anni Ahtola, verkostokoordinaattori, SeriE-hanke, Kriminaalihuollon tukisäätiö
anni.ahtola(at)krits.fi, 050 3589 281