Läheisen vankeus koskettaa vuosittain tuhansia nuoria – uusi opas tukee nuorta kriisissä

Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä perhe -toiminta on julkaissut oppaan nuorille, joiden läheinen on vankilassa. “Mitähän sille kuuluu nyt?” – oppaassa käsitellään vankeuden herättämiä tunteita ja ajatuksia sekä annetaan tietoa vankeudesta.  

Vankeus koskettaa arviolta 800010000 lasta ja nuorta vuosittain. Nuoret saavat hyvin vähän tukea ja apua. Opas on pieni askel parempaan suuntaan”, sanoo Ehjä perhe toiminnan päällikkö Tarja Sassi 

Oppaan tarinasta ja kuvituksesta on vastannut kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Anne Muhonen. Sen ovat tuottaneet rikostaustaisten ja heidän läheistensä kanssa työskentelevät perhetyön ammattilaisetLisäksi oppaan tekoon ovat osallistuneet nuoret, joilla on omakohtaista kokemusta läheisen vankeudesta.  

Nuoret toivat esille omakohtaisia kokemuksiaan ja toivoivat, että oppaaseen tulee sellaista tietoa, jota he olisivat itse omaan tilanteeseensa kaivanneet. Oppaasta toivottiin helppolukuista ja selkokielistä”, kertoo Ehjä perhe -toiminnan vastaava ohjaaja Noora Alanen

Opas on ladattavissa Kriminaalihuollon verkkosivuilta tästä linkistä. Opas on saatavilla myös painettuna ja sitä voi tilata pieniä määriä Noora Alaselta.    

Ehjä perhe -toiminta tekee työtä rikostaustaisten ja heidän läheistensä parissa pitämällä vastaanottoa perheille ja pareille, järjestämällä perheleirejä ja vertaistukiryhmiä. Toiminnan tavoitteena on tukea rikokseen tuomittujen läheisiä ja sitä kautta vähentää vanhemman rangaistuksesta lapselle ja nuorelle koituvia haittoja. 

Lisätietoja: 

Perhetyön päällikkö Tarja Sassi, tarja.sassi@krits.fi050 4124 016
Vastaava ohjaaja Noora Alanen, noora.alanen@krits.fi050 4478 051