Restoratiivinen oikeus yhteiskunnallisena voimavarana – mahdollisuudet ja haasteet 2020-luvulla

Oikeusministeriö, kirkkohallitus ja Kriminaalihuollon tukisäätiö järjestävät 5.11.2020 asiantuntijaseminaarin, jossa tarkastellaan, miten suomalaista yhteiskuntaa voidaan kehittää sovittelevammaksi ja avoimemmaksi restoratiivisia käytäntöjä hyödyntäen.

Seminaarin korkean tason keynote-puhujat tarkastelevat restoratiivisen oikeuden kysymyksiä sekä kansainvälisesti että Suomen kannalta. Työryhmissä käsitellään restoratiivisen oikeuden toteutuksen käytännön kysymyksiä ja hyviä käytäntöjä vakavien rikosten jälkeisten haittojen vähentämiseksi sekä konfliktien ja rikoshaittojen ehkäisemiseksi asuinyhteisöissä. Työryhmissä pohditaan myös restoratiivisen oikeuden yhteistyörakenteiden kehittämistä sekä kansainvälisiä näkökohtia ja ideoita restoratiiviseen oikeuteen.

Seminaariin ovat tervetulleita restoratiivisen oikeuden kysymyksistä ja kehittämisestä kiinnostuneet osallistujat sekä julkishallinnon (valtionhallinto, kunnat) että kansalaisyhteiskunnan (kolmannen sektorin ja kirkollisen kentän) toimijat.

Seminaari järjestetään Kirkkohallituksessa (Eteläranta 8) 5.11.2020 klo 9–16, kahvitarjoilu 8.30–9 ja mahdollisuus seminaarin päätteeksi vapaamuotoiseen yhdessäoloon 16–17.30.

Seminaari on maksuton.

Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa syyskuussa 2020.

Tiedustelut:
Sami Puumala, Kirkkohallitus, sami.puumala@evl.fi, 050 340 2758