Kriminaalihuollon tukisäätiön Nuorten toiminta hakee vertaisohjaajaa Väkivalta ja radikalisoitumisen ennaltaehkäisy -hankkeeseen

Nuorten toiminta tukee 15-29 -vuotiaita rikostaustaisia nuoria kohti rikoksetonta elämää. Toiminnalla pyritään vahvistamaan osallisuutta, itsetuntemusta ja kiinnittymistä yhteiskuntaan. Kokemusasiantuntijuus on tärkeä arvo ja toiminnan perusta. Toimintamallin tavoitteena on kiinnittää rikostaustaiset nuoret vertaistoiminnan ja yksilöllisen tuen avulla peruspalveluiden piiriin sekä tukea arjen hallinnassa ja muutosmotivaatiossa.

Toiminta koostuu vankilassa ja vapaudessa ryhmä- ja yksilömuotoisesta työskentelystä. Toimintakeskus tarjoaa asiakkaille yhteisön, johon kiinnittyä sekä mielekästä ja vaihtelevaa tekemistä.

Toimintakeskuksessa voi myös suorittaa mm. yhdyskuntapalvelua, valvontarangaistuksen tai valvotun koevapauden. Teemme tiivistä yhteistyötä Rikosseuraamuslaitoksen eri toimipisteiden kanssa.

Oikeusministeriön avustuksella (2020-2022) tullaan kehittämään toimintaa väkivaltarikoksiin syyllistyneiden nuorten kuntouttamiseen sekä väkivaltaisen radikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn. Päämääränä on vähentää toimintaan osallistuneiden uusintarikollisuutta ja katkaista rikoskierre.

Tehtävään etsitään henkilöä, jolla on omakohtaista kokemusta muutoksesta ja päihde- ja/tai rikoskierteestä irtaantumisesta. Työssä pärjääminen ja jaksaminen vaatii ronskia huumorintajua, paineen ja keskeneräisyyden sietoa, oma-aloitteisuutta, itseohjautuvuutta, hulluja ideoita, empatiaa ja sydämen viisautta, vuorovaikutustaitoja sekä kehittävää työotetta. Eduksi katsotaan B-kortti ja oman auton käyttömahdollisuus. Työ voi sisältää ilta- ja viikonlopputyötä, josta maksetaan TES:n mukaiset korvaukset.

Palkkaus perustuu yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaluokkaan G19C. Koska tehtävä saattaa sisältää vankilassa työskentelyä, tehtävään valitusta pyydetään turvallisuusselvityslain (726/2014) mukainen henkilöturvallisuusselvitys.

Tehtävä alkaa 1.8.2020 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on määräaikainen kestäen vuoden.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse 15.6.2020 mennessä osoitteilla mirja.salo@krits.fi ja maarit.suomela@krits.fi

Lisätiedot: Vastaava ohjaaja Mirja Salo p. 050 412 4039