Etsimme asiakastyöstä, edunvalvonnasta ja vaikuttamistyöstä innostuvaa edunvalvonta- ja sosiaalineuvojaa

Kriminaalihuollon tukisäätiö on vuonna 2001 perustettu rangaistuksesta vapautuvien ja heidän läheistensä selviytymistä ja elämänhallintaa edistävä valtakunnallinen asiantuntija ja palveluntuottaja (https://www.krits.fi).

Säätiön kriminaaliasiamiestoiminta edistää rikosseuraamusasiakkaiden ja heidän läheistensä asemaa yhteiskunnassa. Tavoitteena on, että asiakkaat saisivat heille kuuluvat palvelut ja etuudet. Asiamiestoiminnassa tehdään asiakastyötä, edunvalvontaa ja vaikuttamistoimintaa. Toiminta-alueena on koko maa. Kriminaaliasiamiestoiminnan tiimissä työskentelee kriminaaliasiamies sekä kaksi edunvalvonta- ja sosiaalineuvojaa, jotka ovat sijoittuneet eri puolille Suomea.

Haemme nyt kriminaaliasiamiestoimintaan edunvalvonta- ja sosiaalineuvojaa vakituiseen työsuhteeseen

Edunvalvonta- ja sosiaalineuvojan tehtäviin kuuluvat rikosseuraamusasiakkaiden ja heidän läheistensä neuvonta ja ohjaus sekä tarvittavat viranomaisyhteydenotot sosiaali- ja terveyspalveluihin, sosiaaliturvaan ja vankila-aikaan liittyvissä asioissa. Edunvalvonta- ja sosiaalineuvoja tekee alueellisissa verkostoissa vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä sekä osallistuu myös valtakunnalliseen vaikuttamistyöhön ja viestintään.

Tehtävään kuuluu mm. tiedonhankintaa, ajankohtaisten asioiden seuraamista, pienimuotoisia selvitystehtäviä, materiaalien päivitystä sekä osallistumista seminaarien valmisteluun, kouluttamiseen ja lausuntojen tekemiseen. Tiimi osallistuu myös alan eurooppalaisiin yhteistyöverkostoihin. Työ sisältää matkustamista erityisesti Etelä- ja Länsi-Suomen alueella.

Toivomme, että edunvalvonta- ja sosiaalineuvoja sijoittuu pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, esimerkiksi Pirkanmaalle, Kanta-Hämeeseen, Varsinais-Suomeen tai Keski-Suomeen. Etätyö on mahdollista osittain myös kotoa käsin.

Tehtävässä edellytetään korkeakoulututkintoa ja pidempää työkokemusta rikosseuraamusalalta ja/tai sosiaalipalveluista. Kokemus edunvalvonnasta on eduksi, samoin kuin englannin kielen taito. Työ sisältää vankilakäyntejä, ja tämän vuoksi tehtävään valitusta tehdään turvallisuusselvityslain (726/2014) mukainen henkilöturvallisuusselvitys.

Tarjoamme mielenkiintoisen työn, kattavat terveydenhuollon palvelut sekä virike- ja työmatkaedun. Myös työnohjaus on järjestetty.
Tehtävä alkaa helmikuun alussa tai sopimuksen mukaan.

Hakemukset palkkatoiveineen pyydetään lähettämään 18.1. klo 16.00 mennessä osoitteeseen marjatta.kaurala@krits.fi.
Lisätietoja antaa kriminaaliasiamies Marjatta Kaurala, puh. 050 3447 582.

Työpaikan osoite: Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus: sopimuksen mukaan
Työkokemus: yli 5 vuotta
Työ alkaa: 01.02.2021, tai sopimuksen mukaan
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 18.01.2021 klo 16:00