Nuorten räppityöpajatoiminta saa jatkoa!

Sipulijaska ja Roni True

Viime keväänä Nuorten toiminnan tiloihin marssi kaksi nuorta miestä. Räppärit SipuliJaska ja Roni True tarjosivat osaamistaan ja aikaansa Kriminaalihuollon tukisäätiön Nuorten toiminnan asiakkaille kuukauden mittaisen räppityöpajapilotin myötä. Nuorten toiminnan tiloissa on akustoitu studiotila toimivine musiikintekovälineineen, mutta viime vuosina studio on harmillisesti ollut hyvin vähällä käytöllä. Nuorten räppäreiden tarjoukseen tartuttiinkin suurella ilolla.

Työpajat toteutettiin toukokuussa 2022 ja ne saivat nuorilta innostuneen vastaanoton. Noin kymmenkunta 18-29-vuotiasta nuorta osallistui kuukauden aikana toteutettuihin työpajoihin ryhmissä, ja he myös tuottivat Sipulijaskan ja Roni Truen ohjauksessa uusia biisejä sanoituksineen alusta loppuun saakka.

”Osallistujia olisi ollut paljon enemmänkin kuin mitä keväällä oli mahdollista ottaa mukaan. Kaiken hauskuuden lisäksi toiminta havaittiin erittäin hyväksi työskentelymuodoksi nuorten kanssa. Työpajamuotoinen toiminta sitoutti ja toi nuorille ryhtiä päivään”, kertoo Hanna Myyrä

Vankiloistakin on tämän kaltaiselle toiminnalle tullut kyselyjä, mutta toistaiseksi työpajoja ei vankiloihin ole resursseja toteuttaa. Tietysti, jos vankilasta nuoret pääsevät tulemaan meidän studiolle, niin toivotamme tietenkin tervetulleiksi!”, Hanna sanoo.

Liikunta ja musiikki vaikuttavat olevan tällä hetkellä ne asiat, mitkä nuoria eniten vetävät toimintaan mukaan.

”Ehkä se on siinä, että tekemisen ja toiminnan kautta on helppo ilmaista tunteita ja myös ottaa vaikeitakin asioita puheeksi”, Hanna pohtii.

Yksilöllisiä räppityöpajoja vuoden loppuun saakka

Koska kevään pilotti oli niin suosittu, ja myös koska musiikin kanssa työskentely on havaittu nuorten kanssa toimivaksi, pilotti saa nyt jatkoa. Ensimmäinen jatkotyöpaja pidettiin kesäkuussa, ja toiminta tulee jatkumaan ainakin vuoden loppuun saakka.

”Sen verran tulee muutosta, että tulevia työpajoja ei järjestetä ryhmissä, vaan studioajat ovat yksilöllisiä. Tämä takaa ainakin sen, että kynnys osallistua on matalampi, ja toisaalta myös sen, että ohjaajat pystyvät keskittymään antamaan kaiken huomion yhdelle nuorelle kerrallaan.”

Studioaikoja voi varata itselle sopivaan aikaan suoraan Jaskalta ja Ronilta. Minkä tasoinen nuori tahansa voi tulla mukaan, eikä mitään aiempaa osaamista vaadita.  Jos kiinnostuit, laita rohkeasti viestiä tai soita:

studio@krits.fi
044 4938190