Nuoret pääsivät ääneen Dallapénpuistossa

Paleface ja nuoet

Perjantaina 12.8.2022 paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta. Helsingin Dallapénpuistoon kerääntyi jo alkuiltapäivästä kiinnostuneita ohikulkijoita vakuuttavan basson jytkeen houkuttelemana. Iltapäivän esiintyjät availivat ääntään, soundeja viritettiin kohdilleen ja telttoja pystytettiin.

Dallapénpuistossa YK:n kansainvälisenä nuorison päivänä järjestetyssä Ääni nuorille -tapahtumassa esiintyi suomirapin veteraani Paleface ja myös nuoret talentit pääsivät lavalle esittämään omia biisejään. Idean takana olivat Kriminaalihuollon tukisäätiön Nuorten toiminnassa räppityöpajoja vetävät räppärit Roni True ja Sipulijaska, jotka halusivat toteuttaa nuorille ilmaisen ja päihteettömän tapahtuman, jossa myös nuoret itse pääsisivät ääneen.

Pale face ja Sipulijaska

Yleisöä Dallapénpuistossa

Roni ja Jaska ovat vetäneet Kriminaalihuollon tukisäätiössä räppityöpajoja nuorille toukokuusta 2022, ja työpajatoiminta jatkuu näillä näkymin ainakin vuoden loppuun saakka. Musiikin tekeminen on vetänyt nuoria puoleensa, nyt he myös pääsivät esiintymään yleisön eteen.

”Tärkeää työtä”

Paleface innosti puistossa varovaisesti ympäriinsä levittäytynyttä porukkaa lavan eteen ja veteraani sai ansaitsemansa huomion ja suosionosoitukset. ”Teette tärkeää työtä”, hän kiitti ja poistui takavasemmalle nuorten talenttien ottaessa lavan haltuunsa.

Nuorten omat esitykset saivatkin päivän suurimmat aplodit ansaitusti. Rohkeat ja valovoimaiset nuoret esittivät omia kappaleitaan tunteella ja taidolla. Keikan jälkeen oli aikaa jäädä juttelemaan ja nauttimaan tunnelmasta.

”Tällaisia lisää”, kuului ääni yleisöstä. Nähtäväksi jää mitä seuraavaksi nuorten tiimi keksii toteuttaa! Tällä porukalla mikä tahansa tuntuu olevan mahdollista.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Aseman lapset ry:n, Helsingin AV-lainaamon sekä kokemusasiantuntijat verkossa -hankkeen kanssa.