Asumisen yhteistyöpäivä: Läheisten rooli asumispalveluissa

Asumisen yhteistyöpäivä rikosseuraamusalan ja tuetun asumisen ammattilaisille.

8.11.2022 klo 10–15.30.
Verkossa, Teams-alustalla

Ilmoittaudu tästä

Asumisen yhteistyöpäivä käsittelee asunnottomuutta erityisesti läheisten näkökulmasta.

Miten lasten tapaaminen järjestetään asunnottomana, asumisyksikössä tai tukiasunnossa? Kuinka ja mihin läheinen asettaa omat rajat? Miten sovitaan yhteistyöstä ja tiedonvaihdosta läheisten kanssa? Miten muutokset parisuhteessa vaikuttavat asumiseen? Miten asukkaan menehtyminen vaikuttaa tukityöhön?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan päivän aina. Asumisen yhteistyöpäivä järjestetään yhteistyössä Kriminaalihuollon tukisäätiön Lapsi- ja läheistyön kanssa.

Päivän ohjelma

Klo 10.00–10.05 Päivään orientoituminen ja käytännön asiat

Klo 10.0511.30  Vapautumisen valmistelu

1. Läheisten tiedon tuominen osaksi asumisen tukea: tiedonvaihto, salassapito, läheisten tieto asiakkaan historiasta ja kyky havaita hälytysmerkkejä, yhteistyöstä sopiminen.

2. Kun ikuinen lapsi vapautuu asunnottomana: miten auttaa asunnon saannissa, käytännön asiat, miten läheinen asettaa omat rajat?

3. Parisuhteen merkitys asumiselle: Muutokset parisuhteessa ja niiden vaikutukset asumiseen, mahdolliset valta-asetelmat.

klo 12.3013.30 Menehtyminen asumispalveluissa 

Asukkaan menehtyminen ja sen vaikutukset tukityöhön: Inhimilliset siirtymäajat käytännön asioissa ja läheisten tuen tarve kriisin keskellä – miksi systeemi ei tunnista tilanteita eikä ”harmaan alueen työtä usein huomioida työajassa tai palvelusopimuksissa.

klo 13.4514.45 Lasten tapaaminen, kun asunnoton/asumisyksikössä/tukiasunnossa

Linjaukset? Mitä asiakas tai yksikkö toivoo? Eettiset kysymykset?