Haastattelukutsu äideille, kumppaneille, sisarille… naisten tunnetyö miesten rikoksettomuuden tueksi

Nuoren naisen kasvot kuvattuna peilin kautta

Miten vankeus vaikuttaa äidin, kumppanin, sisaren, entisen kumppanin tai muun läheisen elämään? Esimerkiksi toimintakykyyn, talouteen, mielenterveyteen, harrastuksiin, sosiaalisiin suhteisiin ja suhteeseen muiden perheenjäsenten kanssa?

Muuttuuko tilanne ajan myötä? Mikä voisi auttaa? Mitkä asiat ovat helpottaneet tai vaikeuttaneet elämää?

Jos olet täysi-ikäinen nainen, joka olet tukenut sinulle läheistä miestä kohti rikoksetonta elämää, kutsumme sinut osallistumaan tutkimukseen ja kertomaan omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi.

Tervetuloa fokusryhmähaastatteluun Helsingissä 3.6. klo 10-12!

Mikäli päivä ei sovi, mutta olisit halukas osallistumaan yksilöhaastatteluun Teamsin välityksellä, voit ilmoittautua siihen samalla lomakkeella:
https://link.webropolsurveys.com/S/E084E37746EC8E01

Kriminaalihuollon tukisäätiö sekä kriminologit Lauren Hall ja Lyndsay Harris Lincolnin yliopistosta tekevät yhteistyötä, jotta ammattilaiset tunnistaisivat paremmin rikoksesta tuomittujen läheisten tekemän tukityön ja sen vaikutuksen läheisiin itseensä. Heidän yhteinen tutkimusaiheensa koskee tunnetyötä, jota naiset tekevät tukeakseen miespuolisen kumppanin tai läheisen rikoksettomuutta (desistanssiprosessia). Monet heidän havaintonsa sopivat myös muiden läheisten tilanteeseen. Jotta läheisten tilannetta ymmärrettäisiin erityisesti ammattilaisten taholla paremmin, on tutkimusaihetta laajennettu muihin läheisiin naisiin.

Lauren ja Lyndsay tulevat toukokuussa vierailulle Suomeen ja järjestämme yhteistyössä tapaamisia sekä ammattilaisten että läheisten kanssa. Näin saatua tietoa hyödynnetään yhteistyössä tutkimuksessa sekä työvälineiden luomisessa ammattilaisten ymmärryksen laajentamiseksi.

Keskustelu on tarkoitus tallentaa muistiinpanojen tekemiseksi, mutta tallenne tuhotaan sen jälkeen. Lauren ja Lyndsay ovat vahvasti sitoutuneita eettiseen tapaan tehdä tutkimusta. Haastattelun kieli on englanti, mutta Anastasia Lapintie on mukana ryhmässä maallikkotulkkina, eli osallistujat voivat käyttää joko suomea tai englantia.

Tutkimukseen on saatu Lincolnin yliopiston eettinen hyväksyntä (viitenumero 2023-14243).

Lisätietoja: Anastasia Lapintie, puh. 050 4124016, anastasia.lapintie@krits.fi

Jos haluat tutustua aiheeseen tarkemmin, lue täältä: https://rets.fi/2022/10/kuka-tukee-tukijaa/