Takuusäätiö auttaa ottamaan omat raha-asiat haltuun. Kaikki palvelut ovat valtakunnallisia ja maksuttomia, sillä Takuusäätiö on pääasiassa Veikkauksen tuella toimiva sosiaalialan järjestö.

Soita maksuttomaan Velkalinjaan tai ota yhteyttä chatilla

Keskustelu Takuusäätiön työntekijän kanssa auttaa näkemään ratkaisuja ja helpottaa oloa. Huolesi voi olla pieni tai suuri, oma tai läheisen asia. Kuuntelemme, vastaamme kysymyks iin, hahmotamme kokonaistilannetta ja ohjaamme eteenpäin.

Voit ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa eikä sinun tarvitse kertoa nimeäsi. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Velkalinja päivystää arkisin kello 10-14 numerossa 0800 98009. Chatin löydät Takuusäätiön nettisivuilta www.takuusaatio.fi. Se palvelee ma-to klo 12.30-15.00.

Haluatko pois velkakierteestä?

Takuusäätiö auttaa ihmisiä saamaan pankista järjestelylainan, jolla voi maksaa kaikki vakuudettomat velat kerralla pois. Pankki myöntää lainan, kun Takuusäätiö takaa sen. Omia vakuuksia tai takaajia ei tarvita, eikä säätiön takaus maksa mitään.

Tärkeintä on, että lainan säännölliseen lyhentämiseen on tarpeeksi maksukykyä. Tutustu Takuusäätiön takaukseen ja sen hakemiseen täällä.

Opas velkojen selvittämiseen

Velkoja voi selvitellä myös itsekseen tämän oppaan avulla. Tilaa maksuton opas ilman kuluja täältä. Myös ulosottolistan lukemiseen on olemassa ohje. Sen löydät täältä.

Rahat riittämään Pennolla

Penno.fi on puhelimessa, tabletilla ja tietokoneella käytettävä ilmainen palvelu. Kun kirjaat Pennoon tulot ja menot, se näyttää, mihin rahasi riittävät ja auttaa tekemään valintoja.

Pennoon on kirjauduttava, mutta se on tietoturvallinen. Tietoja ei käytetä kaupallisiin tarkoituksiin eikä siellä ole mainoksia. Pääset tutustumaan Pennoon tästä linkistä.

Jos haluat seurata raha-asioita mieluummin kynällä ja paperilla, tilaa maksuton Penno-työkirja. Työkirjan voi katsoa tästä ja tilata ilman kuluja täältä.

Edullista pienlainaa hankintojen rahoittamiseen

Takuusäätiöltä voi hakea pientä lainaa esimerkiksi takuuvuokraan, auton korjaukseen, kodinkoneeseen, huonekaluihin tai silmälaseihin. Pienlaina voi olla 200–2 000 euroa ja takaisinmaksuaika enintään kaksi vuotta. Korko (4,25 %) on kiinteä koko laina-ajan eikä muita kuluja ole.

Velkojen maksuun pienlainaa ei voi saada, vaan siihen on haettava Takuusäätiön järjestelylainaa. Jos haluat lisää tietoa lainaehdoista ja hakemisesta, ota yhteyttä sähköpostilla pienlaina(at)takuusaatio.fi tai puhelimitse 050 566 1930.

Voit myös lukea pienlainasta lisää täältä.

Tietoa ja ratkaisuja velkaongelmiin

Takuusäätiön sivuille on koottu tietoa siitä, millaisia keinoja velkojen selvittämiseen ja hoitamiseen on rangaistuksen aikana ja sen jälkeen. Sivut löydät tästä linkistä. Sieltä löydät tietoa myös muun muassa maksuhäiriömerkinnöistä, häädöstä ja perinnästä.

Lisää aiheesta

Miten hoidan velkoja kun olen vankilassa?

Velka-asioiden hoito vapautumisen jälkeen

Marttojen Omat rahat -sivut

Marttojen neuvoja talouden suunnitteluun