Päihteettömät olohuoneet

Päihde- ja rikoskierteen katkaiseminen voi olla vaikea tehtävä ilman tukea.

Keskeistä on löytää päiviin järkevä ja mielekäs sisältö. Järjestöt tukevat päihteettömän ja rikoksettoman elämäntavan rakentamisessa vankilan jälkeen. Selvitä jo vankeusaikana yhdessä vankilan erityisohjaajan kanssa kotipaikkakuntasi järjestöjä. Vapautumisen jälkeen tietoa saat oman kunnan sosiaalityöntekijältä.

Päihteettömät olohuoneilla tarkoitetaan erilaisia järjestöjen toimintakeskuksia, kohtaamispaikkoja ja päiväkeskuksia, joissa päihteetön yhdessäolo ja harrastaminen ovat mahdollisia. Näihin paikkoihin voit tulla viettämään raitista vapaa-aikaa.

Osa paikoista on tarkoitettu vankilasta vapautuneille ja osaan ovat tervetulleita päihdekuntoutujat, vaikka vankilataustaa ei olisikaan.

Paikoissa työskentelee ihmisiä, joilta saa apua ja neuvontaa esimerkiksi hankaliin viranomaisasioihin. Niissä saa myös vertaistukea toisilta rikostaustasta ja päihteiden käytöstä toipuvilta.

Useimmissa paikoissa voi myös kahvitella, lukea vaikka päivän sanomalehden ja käyttää nettiä. Rahaa ei tarvita.

Tarjolla voi olla myös toimintaa, kuten liikuntaa, ryhmiä ja retkiä.

Mielekkään vapaa-ajan vieton lisäksi järjestöissä voidaan etsitään asiakkaan kanssa väyliä työelämään. Monet järjestöt tarjoavat työhön valmennusta, kuten työharjoittelua, palkkatuettua työtä ja kuntouttavaa työtoimintaa.

Tutustu meihin!

Vertaistuki Redis
Kinaporinkatu 2 A 4 (summeri), 00500 Helsinki

Raittila
Turunlinnantie 14 A (Itäkeskus), 00930 Helsinki

Nuorten toimintakeskus
Kinaporinkatu 2 B (sisäpiha), 00500 Helsinki

Hard Luck -nettikahvila
Kinaporinkatu 2 D (sisäpiha), 00500 Helsinki