Naiset näkyviksi

Naiset näkyviksi -kehittämishankkeen (2018-2020) tavoitteena on rakentaa tukijatkumoita vankilasta pääkaupunkiseudulle vapautuville ja vapautuneille naisille. Hankkeen toimintaa rahoittaa STEA.

Naisvankien vointi on tutkitusti miesvankeja heikompi sekä psyykkisen että somaattisen terveyden osalta. Rikostaustaisilla naisilla traumaattiset elämäntapahtumat kuten kaltoinkohtelun kokemukset (esim. fyysinen tai seksuaalinen väkivalta) ovat yleisiä. Lisäksi koulutus- ja työllistymisaste on matalampi kuin miesvangeilla.

Koska naisvankien tarpeet ovat usein laaja-alaisia, tarjoamme moniammatillista (psykologi, sosionomi, sairaanhoitaja) tukea kaikissa elämäntilanteissa. Hanketiimillä on valmiudet kohdata traumaoireilusta kärsiviä ihmisiä asianmukaisella tavalla.

Hankkeemme tarjoaa esimerkiksi:

  • tukea asunnon hakemiseen ja KELA-asiointiin;
  • tukea läheis- ja perhesuhteisiin liittyvien asioiden selvittelyssä;
  • tukikeskusteluja ja tukea mielekkään arjen rakentamisessa sekä rikollisesta ja/tai päihdekeskeisestä elämästä irrottautumisessa;
  • tukea päihdehoitoon hakeutumisessa;
  • psykologista keskusteluapua psyykkisen voinnin vakauttamiseksi;
  • psykologisia tutkimuksia oppimisvalmiuksien kartoittamiseksi sekä tukea ja ohjausta uusien opiskelu- ja työllistymispolkujen etsintään.

Räätälöimme tuen aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, jotka työskentelevät saman kohderyhmän parissa.

Meille ei tarvitse jonottaa, ja tuki on maksutonta. Aloitamme työskentelyn mielellämme jo vankeusaikana.

Hankkeen asiakkaiksi ovat tervetulleita kaikki pääkaupunkiseudulla oleilevat tai sinne vapautuvat rikostaustaiset naiset elämäntilanteistaan riippumatta!

Yhteystiedot

Sari Lönnberg
projektipäällikkö
046 9220 447
sari.lonnberg@krits.fi

Christine Petäjä
kokemustyöntekijä
044 356 0048
christine.saarinen@krits.fi

Piia Immonen
projektityöntekijä
046 9208 863
piia.immonen@krits.fi

Suvi Kivimäki
psykologi
050 3484 715
suvi.kivimaki@krits.fi

Naiset näkyviksi Facebookissa https://www.facebook.com/naisetkrits/

Naiset näkyviksi -hankkeen koordinoima uutiskirje luettavissa täältä: http://uutiskirje.krits.fi/archive/show/282105

Voit tilata uutiskirjeen sähköpostiisi olemalla yhteydessä projektikoordinaattori Sari Lönnbergiin (sari.lonnberg@krits.fi).