Juntu-hanke

Juntu-hanke (2020–2022) toimii osana Kriminaalihuollon tukisäätiön Nuorten toimintaa ja tarjoaa väkivallalla oireileville 15–29 vuotiaille yksilöllistä tukea ja kuntoutusta tukihenkilötoiminnan muodossa.

Toiminta sisältää myös vertaisryhmiä sekä neuvontaa läheisille ja nuorten kanssa työskenteleville. Hanke toteutetaan projektikumppanuudessa Rikosseuraamuslaitoksen kanssa. Hankkeelle on myönnetty oikeusministeriön avustus 2020–2022

Juntu-tukihenkilötoiminta

Juntu-työntekijät toimivat tukihenkilöinä nuorelle hänen henkilökohtaisella polullaan. Työntekijöiden keskeisenä tehtävänä on herätellä ja pitää yllä toivoa sekä tukea nuoren psyykkistä hyvinvointia. Juntu-työntekijät antavat myös palveluohjausta ja vahvistavat nuoren  turvallisuuden tunnetta sekä positiiviseen identiteettiin vaikuttavia tekijöitä, kuten kokemusta tulla kuulluksi ja olla merkityksellinen.

Tukihenkilötoiminta nuoren kanssa voidaan aloittaa siviilissä tai vankeusaikana. Tuen tarve arvioidaan yhdessä nuoren kanssa. Tuki voi olla vertaistukea, neuropsykiatrista tukea (adhd, autisminkirjo, tourette), käytännön apua arjessa tai kuulumisten vaihtamista.

Nuoret voivat myös tulla myös mukaan nuorten toiminnan yhteisöön, josta saa vertaistukea identiteettiin liittyvän muutostyön läpikäyneiltä yhteisön jäseniltä. Nuorten toiminta tarjoaa myös vaihtelevaa tekemistä päiviin, turvallisen yhteisön, johon kuulua ja jossa voi harjoitella elämän hallintaan liittyviä taitoja.

Nepsy-ryhmä perjantaisin klo 14-15. Lisätietoja ja nepsy-ohjausta voit kysellä numerosta 044 9017 050

Somesta löydät ajankohtaista tietoa ja voit ottaa yhteyttä Juntu-työntekijöihin:

Facebook:
Facebook.com/kritsnuoret
Charlotte Pettersson Kriminaalihuollon Tukisäätiö

Melisa Ilonen Kriminaalihuollon Tukisäätiö
Matti Lepola Kriminaalihuollon Tukisäätiö 

Instagram:
@kritsnuoret
@mattikrits
@krits_charlotte

Tiktok: @kritsnuoret_

Snapchat: Juntu-hanke

Vastaa nimettömään kyselyyn https://link.webropolsurveys.com/S/504C01DB2F6031C0

Haluatko että sinuun otetaan yhteyttä, jätä yhteystietosi meille! https://link.webropolsurveys.com/S/B9FA40A94C6BDB52

Ota yhteyttä!

Charlotte Pettersson
Vastaava ohjaaja
044 9017 050
charlotte.pettersson@krits.fi

Melisa Ilonen
Ohjaaja
0504124039
Melisa.ilonen@krits.fi

Matti Lepola
Vertaisohjaaja
044 4915917
matti.lepola@krits.fi