Juntu-hanke (2020–2022)

Juntu-hanke toimii osana Kriminaalihuollon tukisäätiön Nuorten toimintaa ja tarjoaa väkivallalla oireileville 15–29 vuotiaille yksilöllistä tukea ja kuntoutusta.

Toiminta sisältää myös vertaisryhmiä sekä neuvontaa läheisille ja nuorten kanssa työskenteleville. Hanke toteutetaan projektikumppanuudessa Rikosseuraamuslaitoksen kanssa. Hankkeelle on myönnetty oikeusministeriön avustus 2020–2022

Juntu-tukihenkilötoiminta

Juntu-työntekijät toimivat tukihenkilöinä nuorelle hänen henkilökohtaisella polullaan. Työntekijöiden keskeisenä tehtävänä on herätellä ja pitää yllä toivoa sekä tukea nuoren psyykkistä hyvinvointia. Juntu-työntekijät antavat myös palveluohjausta ja vahvistavat nuoren  turvallisuuden tunnetta sekä positiiviseen identiteettiin vaikuttavia tekijöitä, kuten kokemusta tulla kuulluksi ja olla merkityksellinen.

Tukihenkilötoiminta nuoren kanssa voidaan aloittaa siviilissä tai vankeusaikana. Tuen tarve arvioidaan yhdessä nuoren kanssa. Tuki voi olla vertaistukea, neuropsykiatrista tukea (adhd, autisminkirjo, tourette), käytännön apua arjessa tai kuulumisten vaihtamista.

Nuoret voivat myös tulla suoraan mukaan nuorten toiminnan yhteisöön, josta saa vertaistukea identiteettiin liittyvän muutostyön läpikäyneiltä yhteisön jäseniltä. Nuorten toiminta tarjoaa myös vaihtelevaa tekemistä päiviin, turvallisen yhteisön, johon kuulua ja jossa voi harjoitella elämän hallintaan liittyviä taitoja.

Pienryhmätoiminta toteutuu nuorten toiminnan puitteissa. Ryhmät tukevat vuorovaikutustaitoja ja tunnesäätelyä.

Nepsy-ohjausta voit kysellä numerosta 044 9017 050

Discordissa Juntu-työntekijät ovat tavoitettavissa torstaisin klo 14–15. Kanavalle pääsee liittymään linkistä https://discord.gg/4dQNWJsRnW

Discord on sovellus, jossa voi keskustella nimettömästi kahden kesken tai isommissa ryhmissä. Sovelluksen voi ladata tietokoneelle tai käyttää selaimen avulla osoitteessa discordapp.com. Kännykkään sen saa ladattua puhelimen sovelluskaupasta.

Toiminta poikkeusaikana

Poikkeusaikana tukihenkilötoiminta toteutuu yksilötapaamisilla nuorten toiminnan tiloissa, ulkona tai etäyhteyksien avulla.

Ryhmät toteutuvat mahdollisuuksien mukaan ulkona.

 

Ota yhteyttä!

Charlotte Pettersson
Vastaava ohjaaja
044 9017 050
charlotte.pettersson@krits.fi

Melisa Ilonen
Ohjaaja
0504124039
Melisa.ilonen@krits.fi

Matti Lepola
Vertaisohjaaja
044 4915917
matti.lepola@krits.fi