Seuraava leiri ja hakeminen

PERHELEIRI
14.-18.9.2020
Sääksin leirikeskuksessa
Nurmijärvellä
Sääksjärventie 144, 05200 Rajamäki

Vanhemmuusteemainen perheleiri on tarkoitettu lapsiperheille ja sinne voi hakea kaikista Suomen vankiloista. Leiri on sisällöltään intensiivistä perhekuntoutusta.  Leiri alkaa maanantaina 14.9.2020 klo 14 ja päättyy perjantaina 18.9.2020 klo 12.00.

Perheleirin tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta.
Toiminta leirillä toteutetaan pääosin ryhmissä. Lasten ryhmissä käsitellään vanhemman vankeutta lasten ikätason mukaisesti. Siitä syystä on tärkeää, että lapsi on tietoinen vanhemman vankeudesta. Leirin aikana käydään ”vanhempainkeskustelut”, jossa on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen.
Leirille valittujen perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan.
Leirille osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.

Leirillä majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille. Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan, joissa on oma wc. Petivaatteet ja pyyheliinat kuuluvat varustukseen. Suihkut ovat käytävillä ja päivittäin on mahdollisuus saunomiseen oman perheen kesken.

Vangin leirille tulosta huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen, Krits vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet.  Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta.

Hakeminen
Vanki täyttää oman hakemuksen, jonka toimittaa vankilaan. Puoliso täyttää oman hakemuksen, jonka toimittaa (tapaamisissa tai postilla) siihen vankilaan missä vankipuoliso on. Hakemukset tulee palauttaa vankiloihin mahdollisimman pian. Vankilat määrittelevät viimeisen palautuspäivän.

Leirille osallistuvat perheet valitsee Rikosseuraamuslaitos hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella. Leirille valitaan 4-5 perhettä.
Valinnoista ilmoitetaan hakijoille n. 3 viikkoa ennen leiriä.

Hakemus Nurmijärvi

Suostumus tietojen vaihtoon

Hakemuslomakkeita saa myös vankiloista sekä tilaamalla tekstiviestillä numerosta 050 4478 051

Seuraavat leirit

16.-20.11.2020 Vaasa, parisuhdeleiri

Leirit tulevat hakuun noin 3 kuukautta ennen leiriä.

Lisätietoja

Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön vastaava ohjaaja
Noora Alanen
050 4478 051
noora.alanen@krits.fi