Seuraava leiri ja hakeminen

16.-20.9.2019 OULU

Luotsihotelli
Marjaniementie 783, 90480 Hailuoto

Vanhemmuusteemainen perheleiri on tarkoitettu lapsiperheille ja sinne voi hakea kaikista Suomen vankiloista. Leiri on sisällöltään intensiivistä perhekuntoutusta. Leiri alkaa maanantaina 16.9. klo 14.00 ja päättyy perjantaina 20.9. klo 12.00.

Perheleirin tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta. Leirin vastuuohjaajana toimii Noora Alanen. Leirin sisältö toteutetaan yhdessä Isän näköinen- hankkeen kanssa.

Leirin ohjelma on rakennettu vanhemmuutta tukevaksi. Toiminta toteutetaan ryhmissä. Lasten ryhmissä käsitellään vanhemman vankeutta lasten ikätason mukaisesti. Siitä syystä on tärkeää, että lapsi on tietoinen vanhemman vankeudesta. Leirin aikana käydään ”vanhempainkeskustelut”, jossa on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen. Leirille valittujen perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan ja vastuutehtävien hoitamiseen. Leirille osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.

Leirille valitaan 4-5 perhettä. Leirillä majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille. Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan, joissa on oma wc ja suihku sekä liinavaatteet ja pyyheliinat.

Vangin leirille tulosta huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen, Krits vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet.  Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta. Leirille osallistuvat perheet valitsee Rikosseuraamuslaitos hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella.

Hakeminen

Molemmat puolisot täyttävät oman hakemuslomakkeen sekä suostumuksen tietojen vaihtoon, jotka molemmat palautetaan mahdollisimman pian vankilaan. Vankilat määrittelevät päivämäärän mihin mennessä hakemukset palautetaan viimeistään.

Hakemuslomake Hailuoto

Suostumus tietojen vaihtoon

Hakemuksia saa myös vankiloilta sekä tilaamalla Kriminaalihuollon tukisäätiöstä tekstiviestillä
050 4478 051

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille n. 3 viikkoa ennen leiriä.

Seuraavat leirit

Parisuhdeteemainen leiri Mäntsälässä 25.11.-29.11.2019. Leiri on tarkoitettu pelkästään aikuisille. Haku leirille alkaa noin 3 kk ennen leiriä.

Läheisten leiri yhteistyössä Naiset näkyviksi kanssa Sipoossa 13.-15.12.2019. Haku leirille alkaa noin 3 kk ennen leiriä.

Lisätietoja

Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön vastaava ohjaaja
Noora Alanen
050 4478 051
noora.alanen@krits.fi