Seuraava leiri ja hakeminen

Perheleiri Kiponniemen leirikeskuksessa Vesangalla, Jyväskylässä

Parisuhdeteemainen perheleiri on tarkoitettu ensisijaisesti lapsiperheille, mutta myös pariskunnat voivat hakea leirille. Leiri on valtakunnallinen ja sinne voi hakea kaikista Suomen vankiloista. Leiri on sisällöltään intensiivistä perhekuntoutusta.

Leiri alkaa maanantaina 4.3.2019 klo 14.00 ja päättyy perjantaina 7.3.2018 klo 14.00. Leirikeskuksen osoite on Kiponniementie 84, 41940 Vesanka.

Tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta. Leirin vastuuohjaajana toimii Noora Eronen. Leirille osallistuu lisäksi muita ohjaajia ja opiskelijoita.

Ohjelma on rakennettu parisuhdetta tukevaksi ja toiminta toteutetaan ryhmissä. Osallistujilla on mahdollisuus saada myös yksilöllistä tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen leirin aikana.

Leirille valittavien perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan ja vastuutehtävien hoitamiseen. Leirille osallistuminen edellyttää myös sujuvaa suomen kielen taitoa.

Majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille. Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan, joissa on oma wc ja suihku sekä liinavaatteet ja pyyheliinat.

Vangin tulemisesta leirille huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista.

Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen. Kriminaalihuollon tukisäätiö vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet. Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta.

Hakeminen

Leirille osallistuvat perheet valitsee Rikosseuraamuslaitos hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella. Leirille valitaan 4-5 perhettä.

Molemmat puolisot täyttävät oman hakemuslomakkeen, jotka molemmat palautetaan mahdollisimman pian vankilaan. Vankilat määrittelevät päivämäärän mihin mennessä hakemukset palautetaan viimeistään

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille noin kolme viikkoa ennen leiriä.

Hakemuslomakkeita saa vankiloista, tältä verkkosivulta sekä tilaamalla Kriminaalihuollon tukisäätiöstä.

Hakemuslomake Kiponniemi 2019

Suostumus tietojen vaihtamisesta Kiponniemi2019

Lisätietoja

Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön vastaava ohjaaja
Noora Eronen
050 4478 051
noora.eronen@krits.fi