Seuraava leiri ja hakeminen

Perheleiri 24.-28.9.2018 Vilppulan vankilan Perhelässä

Leiri alkaa maanantaina 24.9.2018 klo 14.00 ja päättyy perjantaina 28.9.2018 klo 13.00.

Tavoitteena on tukea vangin perhe- ja parisuhdetta. Leirin vastuuohjaajana toimii Noora Eronen. Leirille osallistuu lisäksi muita ohjaajia ja opiskelijoita.

Ohjelma on rakennettu vanhemmuutta tukevaksi. Toiminta toteutetaan ryhmissä. Vanhemmilla on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen leirin aikana.

Lasten tulee olla alle 18-vuotiaita ja tietoisia vanhemman vankeudesta. Leirille valittavien perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan ja vastuutehtävien hoitamiseen. Leirille osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.

Leirille valitaan neljä lapsiperhettä. Leirillä majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille. Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan, joissa on oma wc ja suihku sekä liinavaatteet ja pyyheliinat.

Vangin tulemisesta leirille huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen, Kriminaalihuollon tukisäätiö vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet.

Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta. Koska leiri pidetään vankila-alueella, leiriä koskevat samat käytännöt kuin vankiloiden valvomattomia tapaamisia mm. puhelinten osalta.

Leirille osallistuvat perheet valitsee Rikosseuraamuslaitos hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella.

Molemmat puolisot täyttävät oman hakemuslomakkeen, jotka molemmat palautetaan mahdollisimman pian vankilaan. Vankila määrittää viimeisen hakupäivämäärän.

Valinnoista ilmoitetaan valituille noin kolme viikkoa ennen leiriä. Lisätietoja leirin hakuprosessista ja valinnoista antaa vankilan perhetyön yhdyshenkilö.

Alla ovat tarvittavat lomakkeet. Hakemuslomakkeita saa myös vankiloista sekä tilaamalla Kriminaalihuollon tukisäätiöstä.

Hakemuslomake Vilppula 2018

Suostumus tietojen vaihtamisesta

Lisätietoja

Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön vastaava ohjaaja
Noora Eronen
050 4478 051
noora.eronen@krits.fi

Tulevia leirejä

5.-9.11.2018 Parisuhdetta tukeva leiri pariskunnille Joensuussa