Tukiasumispalvelut

Oletko kyllästynyt vankilakierteeseen? Haluatko pysyä erossa päihteistä? Haluatko muuttaa oman elämäsi suuntaa?

Oletko vailla asuntoa? Ota oma elämäsi hallintaan ja lähde kuntoutumaan Kriminaalihuollon tukisäätiön tukiasumispalveluihin.

Kenelle palvelut on tarkoitettu?

Tukiasumispalvelut on tarkoitettu rikostaustaisille, asunnon tarpeessa oleville ihmisille pääkaupunkiseudulla. Tarjoamme ryhmämuotoista kuntoutusta sekä henkilökohtaisia keskusteluja.

Suunnittelemme yhdessä kanssasi hyvää arkea ja pohdimme, mitä sinä toivot elämältäsi tulevaisuudessa. Saat apua ja tukea suunnitelmasi toteuttamiseksi, mutta suurimman työn teet sinä itse.

Sinulla on mahdollisuus tavata omaa asumisohjaajaasi henkilökohtaisten keskustelujen merkeissä. Henkilökohtaiset keskustelut auttavat sinua pohtimaan elämääsi ja tavoitteitasi. Saat myös neuvontaa ja konkreettista tukea tavoitteidesi saavuttamiseksi. Kuntoutumisen tavoitteena on löytää itselle mielekäs arki.

Lisäksi voit hyödyntää säätiön muita palveluja, kuten Vertaistuki Redistä, perhetyötä, kriminaaliasiamiestoimintaa ja oppimisvalmennusta.

Asunnot

Tukiasunnot ovat tavallisia yksiöitä ja kaksioita ja ne sijaitsevat ympäri Helsinkiä.

Myös Espoossa ja Vantaalla on tukiasuntoja. Asuminen niissä perustuu näiden kuntien kanssa tehtyihin sopimuksiin. Niihin voi hakeutua olemalla yhteydessä omaan sosiaalityöntekijään.

Elämässä eteenpäin!

Kriminaalihuollon tukisäätiön tukiasumispalvelut ovat nimensä mukaisesti tuettua asumista. Jossain vaiheessa et enää tarvitse tukea ja olet valmis siirtymään omaan, itsenäiseen asuntoon.

Helpoin reitti omaan asuntoon on siirtyminen Y-Säätiölle, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Kun asuminen meidän tukiasunnossamme on sujunut jonkin aikaa moitteettomasti, autamme sinua saamaan asunnon Y-Säätiöltä. Olemme vielä tarvittaessa tukenasi senkin jälkeen, kun asuminen Y-säätiöllä on alkanut.

Lyhyesti

  • Tukiasumispalvelut on tarkoitettu rikostaustaisille, asunnon tarpeessa oleville ihmisille pääkaupunkiseudulla, jotka haluavat pysyä erossa päihteistä.
  • Tukiasunnot ovat yksiöitä ja kaksioita kerrostaloissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.
  • Asumisesta sovitaan aina oman kunnan sosiaalityön kanssa.
  • Hakeminen