Tukiasumispalvelut

Oletko kyllästynyt vankilakierteeseen? Haluatko pysyä erossa päihteistä? Haluatko muuttaa oman elämäsi suuntaa?

Oletko vailla asuntoa? Ota oma elämäsi hallintaan ja lähde kuntoutumaan Kriminaalihuollon tukisäätiön tukiasumispalveluihin.

Kenelle palvelut on tarkoitettu?

Tukiasumispalvelut on tarkoitettu rikostaustaisille, asunnon tarpeessa oleville ihmisille pääkaupunkiseudulla. Tarjoamme ryhmämuotoista kuntoutusta sekä henkilökohtaisia keskusteluja.

Suunnittelemme yhdessä kanssasi hyvää arkea ja pohdimme, mitä sinä toivot elämältäsi tulevaisuudessa. Saat apua ja tukea suunnitelmasi toteuttamiseksi, mutta suurimman työn teet sinä itse.

Asuminen tukiasumispalveluissa

Kuntoutuminen tukiasumispalveluissa noudattaa ns. polku -mallia. Asuminen aloitetaan asumisvalmennusyksiköstä, jonne tarvitset maksusitoumuksen.

Asumisvalmennusyksikkö sijaitsee Kinaporinkadulla Sörnäisissä. Saavutettuasi riittävät valmiudet itsenäiseen asumiseen voit saada oman vuokrasopimuksen tukiasuntoon. Tukiasunnot ovat tavallisia yksiöitä ja kaksioita ja ne sijaitsevat ympäri Helsinkiä.

Myös Espoossa ja Vantaalla on tukiasuntoja. Asuminen niissä perustuu näiden kuntien kanssa tehtyihin sopimuksiin. Niihin voi hakeutua olemalla yhteydessä omaan sosiaalityöntekijään.

Kuntoutuminen tukiasumispalveluissa tapahtuu osallistumalla erilaisiin ryhmiin. Ryhmien lisäksi sinulla on mahdollisuus tavata omaa asumisohjaajaasi henkilökohtaisten keskustelujen merkeissä. Kuntoutumisen tavoitteena on löytää itselle mielekäs arki.

Tukiasumispalveluissa on erilaisia säännöllisiä ryhmiä, kuten:

  • Teemaryhmä
  • Akupunktio-ryhmä
  • Asumisen polku -ryhmä

Henkilökohtaiset keskustelut auttavat sinua pohtimaan elämääsi ja tavoitteitasi. Saat myös neuvontaa ja konkreettista tukea tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Lisäksi voit hyödyntää säätiön muita palveluja, kuten Vertaistuki Redistä, perhetyötä, kriminaaliasiamiestoimintaa ja oppimisvalmennusta.

Elämässä eteenpäin!

Kriminaalihuollon tukisäätiön tukiasumispalvelut ovat nimensä mukaisesti tuettua asumista. Jossain vaiheessa et enää tarvitse tukea ja olet valmis siirtymään omaan, itsenäiseen asuntoon.

Helpoin reitti omaan asuntoon on siirtyminen Y-Säätiölle, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Kun asuminen meidän tukiasunnossamme on sujunut jonkin aikaa moitteettomasti, autamme sinua saamaan asunnon Y-Säätiöltä. Olemme vielä tarvittaessa tukenasi senkin jälkeen, kun asuminen Y-säätiöllä on alkanut.

Lue tästä, miten Timon asuminen eteni tukiasumispalveluissa

Hakeminen tukiasumispalveluihin

Yhteystiedot

Mikäli et tiedä, millainen asuminen sinulle sopisi tai haluat tietoa muunlaisista asumispalveluista, voit ottaa yhteyttä asumispalvelukoordinaattoriin.

Lyhyesti

  • Tukiasumispalvelut on tarkoitettu rikostaustaisille, asunnon tarpeessa oleville ihmisille pääkaupunkiseudulla, jotka haluavat pysyä erossa päihteistä.
  • Asumisvalmennusyksikössä Helsingin Sörnäisissä on 23 maksusitoumusperusteista tuettua soluasuntoa. Tukena on asumisohjaajia.
  • Tukiasunnot ovat yksiöitä ja kaksioita kerrostaloissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.