Raittila – päihteetöntä vertaisuutta Herttoniemessä ja etänä

Nyt poikkeusaikaan tarjoamme vertaistuellisia etäryhmiä, jotka toimivat verkossa. Ryhmät ovat avoimia kaikille asuin- tai olinpaikasta riippumatta eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Yksin ei siis tarvitse jäädä! Ajantasaiset tiedot etäryhmien aikatauluista saat seuraamalla Raittilan Facebook-ryhmää

Raittilan etäryhmät

Teemaryhmä maanantaisin klo 18-19.30 

Teemaryhmä järjestetään aina maanantaisin klo 18-19.30 vaihtuvalla teemalla. Teemaryhmät ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille, joten myös opiskelijat ja työntekijät ovat tervetulleita. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua.

Toukokuun alun teemaryhmien aiheet:

10.5. Retkahduksen ehkäisy

17.5. Väkivalta, häpeä ja syyllisyys

Teemaryhmään pääset osallistumaan tästä: https://www.gotomeet.me/raittila

Avoin nettikahvila keskiviikkoisin klo 16–19

Raittilan ja Vertaistuki Rediksen yhteinen, avoin nettikahvila keskiviikkoisin klo 16–19.
Nettikahvilassa voi tulla käymään tuona aikana juuri silloin, kun se itselle sopii. Tarjolla kohtaamista, keskusteluja, vertaistukea ja palveluohjausta.

Nettikahvilaan pääset mukaan tästä linkistä:  https://global.gotomeeting.com/join/770140581

Ryhmät järjestetään GoToMeeting -sovelluksessa, joka toimii sekä tietokoneella että älylaitteilla. Jos tarvitset apua sovelluksen lataamiseen tai muihin pulmiin, ole rohkeasti yhteydessä! Sovelluksen saat ladattua ilmaiseksi täältä: https://global.gotomeeting.com/install/711145757

Raittila

Kaipaatko päihteetöntä seuraa sekä toimintaa iltoihin ja viikonloppuihin? Vertaisuudessa on voimaa – tule piipahtamaan ja viihtymään.

Raittila tarjoaa vertaisuutta toimintakykyisille ja aktiivisuutta haluaville päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka kaipaavat aktiivista toimintaa ja yhdessäoloa iltaisin sekä viikonloppuisin.

Päihdekuntoutus, päihteetön iltatoiminta ja vertaistuki kulkevat käsi kädessä kohti raittiimpaa elämäntapaa. Raittilassa päihteetön vertaisuus on avainasemassa.

Kuntoutujien lapset ovat myös tervetulleita piipahtamaan vanhemman seurassa. Raittilassa on mahdollista suorittaa yhdyskuntapalvelua tai olla yksi päihteettömyyttä tukeva toimintavelvoitepaikka valvotussa koevapaudessa. Vapaaehtoistyö on yksi keino oman päihteettömyyden tukemiseen.

Raittila sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella. Herttoniemen metroasemalta 400m. Bussit mm: 58,79, 80, 81, 82, 84, 85, 86 ja 88 tulevat ihan nurkille.

Tarkemmat tiedot mm. aukioloajoista saa seuraamalla Raittilan Facebook-ryhmää.

Erinomainen paikka. Parasta vertaisseuraa

Taivaallinen kokemus selvään hauliin

  -palautteita Facebookissa

Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa

Vertaisuuden lisäksi Raittilassa on tarjolla keskusteluryhmiä, kädentaitoja ja liikuntaa sekä paljon muuta aktiviteettia. Yhteisissä kävijäkokouksissa suunnitellaan lisää.

Toimintaa ja tukea tarjoamassa mm:

  • Wertsi ry:n Wertaisryhmä
  • Helsingin seurakuntayhtymä
  • Helsingin kaupungin psykiatria- ja päihdekeskus
  • Irti Huumeista ry
  • Miessakit ry

Yhteystiedot

Marko Karuvaara
vastaava ohjaaja
050 5920 919
marko.karuvaara@krits.fi

Elli Mäkiaho
ohjaaja
044 7331 184
elli.makiaho@krits.fi

Roosa Ikonen
Digiohjaaja
050 5937 979
roosa.ikonen@krits.fi

raittila@krits.fi

Lyhyesti:

  • Raittila tarjoaa päihteetöntä vertaisuutta iltaisin.
  • Päihteetön olohuone toimii osoitteessa Linnanrakentajantie 6-8, Helsinki.
  • Olemme avoinna tiistaista perjantaihin 16-21 ja lauantaisin 12-18 (tarkista arkipyhien aukiolot facebookista tai henkilökunnalta).
  • Seuraa tapahtumiamme Facebookissa