Raittila – päihteetöntä vertaisuutta Herttoniemessä

Raittila

Huom! Koronavirus aiheuttaa muutoksia Kriminaalihuollon tukisäätiön ja Raittilan toiminnassa. Siirrymme palvelemaan asiakkaitamme etänä 28.12.2021–17.1.2022 välisenä aikana.
Ryhmätoiminnot toteutetaan virtuaalisesti, joiden ajankohdat ja liittymisohjeet saatte seuraamalla Raittilaa somessa (Raittila | Facebook). Etäryhmät alkavat 3.1.2022.
Tarjoamme myös neuvontaa ja ohjausta etäyhteyksin. Henkilökunta on tavoitettavissa normaalisti aukioloaikojen puitteissa puhelimitse ja sähköisesti. Raittilan henkilökunta siirtyy työskentelemään arkisin maanantaista perjantaihin 08:00-16:00. Poikkeuksena tähän osa etäryhmistä, joita toteutetaan myös kello 16 jälkeen.
Elli Mäkiahon tavoitat numerosta 0447331184/elli.makiaho@krits.fi.
Marko Karuvaaran 11.1.2022 alkaen numerosta 0505920919/marko.karuvaara@krits.fi.
Kaipaatko päihteetöntä seuraa sekä toimintaa iltoihin ja viikonloppuihin? Vertaisuudessa on voimaa – tule piipahtamaan ja viihtymään.

Raittila tarjoaa vertaisuutta toimintakykyisille ja aktiivisuutta haluaville päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka kaipaavat toimintaa ja yhdessäoloa iltaisin sekä viikonloppuisin.

Päihdekuntoutus, päihteetön iltatoiminta ja vertaistuki kulkevat käsi kädessä kohti raittiimpaa elämäntapaa. Raittilassa päihteetön vertaisuus on avainasemassa.

Kuntoutujien lapset ovat myös tervetulleita piipahtamaan vanhemman seurassa. Raittilassa on mahdollista suorittaa yhdyskuntapalvelua tai olla yksi päihteettömyyttä tukeva toimintavelvoitepaikka valvotussa koevapaudessa. Vapaaehtoistyö on yksi keino oman päihteettömyyden tukemiseen.

Raittila sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella. Herttoniemen metroasemalta 400m. Bussit mm: 58,79, 80, 81, 82, 84, 85, 86 ja 88 tulevat ihan nurkille.

Tarkemmat tiedot mm. aukioloajoista saa seuraamalla Raittilan Facebook-ryhmää.

 

”Erinomainen paikka. Parasta vertaisseuraa”

”Taivaallinen kokemus selvään hauliin”

”Olen saanut viiden tähden vertaistukea”

”Raittila on minulle kuin toinen koti”

– Kävijöiltä saatua palautetta

Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa

Vertaisuuden lisäksi Raittilassa on tarjolla keskusteluryhmiä, kädentaitoja ja liikuntaa sekä paljon muuta aktiviteettia. Yhteisissä kävijäkokouksissa suunnitellaan lisää.

Toimintaa ja tukea tarjoamassa mm:

  • Wertsi ry:n Wertaisryhmä
  • Helsingin seurakuntayhtymä
  • Helsingin kaupungin psykiatria- ja päihdekeskus
  • Irti Huumeista ry
  • Miessakit ry

Yhteystiedot

Marko Karuvaara
vastaava ohjaaja
050 5920 919
marko.karuvaara@krits.fi

Elli Mäkiaho
ohjaaja
044 7331 184
elli.makiaho@krits.fi

raittila@krits.fi

Lyhyesti:

  • Raittila tarjoaa päihteetöntä vertaisuutta iltaisin ja lauantaisin.
  • Päihteetön olohuone toimii osoitteessa Linnanrakentajantie 6-8, Helsinki.
  • Olemme avoinna tiistaista perjantaihin 16-21 ja lauantaisin 12-18 (tarkista arkipyhien aukiolot facebookista tai henkilökunnalta).
  • Seuraa tapahtumiamme Facebookissa