Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Asumisen yhteistyöpäivä: Läheisten rooli asumispalveluissa

8.11.2022, 10:00 - 15:00

Sateenkaari kerrostalolähiön yllä

Kriminaalihuollon tukisäätiö järjestää Asumisen yhteistyöpäivän rikosseuraamusalan ja tuetun asumisen ammattilaisille. Asumisen yhteistyöpäivä käsittelee asunnottomuutta erityisesti läheisten näkökulmasta.

8.11.2022 klo 10–15.00.
Verkossa, Teams-alustalla

Miten lasten tapaaminen järjestetään asunnottomana, asumisyksikössä tai tukiasunnossa? Kuinka ja mihin läheinen asettaa omat rajat? Miten sovitaan yhteistyöstä ja tiedonvaihdosta läheisten kanssa? Miten muutokset parisuhteessa vaikuttavat asumiseen? Miten asukkaan menehtyminen vaikuttaa tukityöhön?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan päivän aikana. Asumisen yhteistyöpäivä järjestetään yhteistyössä Kriminaalihuollon tukisäätiön Lapsi- ja läheistyön kanssa.

Päivän ohjelma toteutetaan vuorovaikutteisena paneelikeskusteluina, yleisön osallistuminen keskusteluun on  toivottavaa.

Päivän ohjelma

Klo 10.00–10.05 Päivään orientoituminen ja käytännön asiat

Klo 10.0511.30  Vapautumisen valmistelu

Erityisohjaajat Hämeenlinna, Kylmäkosken ja Sukevan vankiloista keskustelemassa, kuinka läheiset huomioidaan tai voitaisiin huomioida vapautumista valmistellessa.

Entä miten tukiasumispalveluissa työskennellään läheisten kanssa? Mikä on läheisen rooli yhteistyökumppanina ja tukiverkostona, entä kuinka häntä voidaan tukea? Keskustelijoina työntekijöitä Kriminaalihuollon tukisäätiöstä, Sininauhasäätiöstä ja Nuorisoasuntoliitosta.

Kokemuspuheenvuoron läheisten näkökulmasta pitää Marketta Hölttä, Vankien vanhemmat ry

klo 12.3013.30 Menehtyminen asumispalveluissa 

Asukkaan menehtyminen ja sen vaikutukset tukityöhön ovat  myös todellisuutta tuetun asumisen palveluissa. Tästä aiheesta keskustelemassa Silta-Valmennusyhdistyksen, Kriminaalihuollon tukisäätiön, Diakonissalaitoksen Hoivan sekä Sininauhasäätiön työntekijät.

klo 13.4514.45 Lasten tapaaminen, kun asunnoton/asumisyksikössä/tukiasunnossa

Miten lasten tapaaminen toteutuu, kun vanhempi asuu asumispalveluissa? Tätä teemaa pohtivat Porin Sininauhan, Kuopion Työterapisen yhdistyksen, Suur-Helsingin Valkonauhan sekä Sininauha Oy:n työntekijät

14.45-15.00 Päivän päätös ja yhteenveto

Kysymyksiin tapahtumasta vastaa Mia Juselius tai Anastasia Lapintie (etunimi.sukunimi@krits.fi)

Tiedot

Päivämäärä:
8.11.2022
Aika:
10:00 - 15:00