Ladataan TapahtumatNaisten päihde- ja vankilatyön verkostopäivät

« Kaikki tapahtumat

Asumisen yhteistyöpäivä: Läheisten rooli asumispalveluissa

8.11.2022, 10:00 - 15:30

Sateenkaari kerrostalolähiön yllä

Kriminaalihuollon tukisäätiö järjestää Asumisen yhteistyöpäivän rikosseuraamusalan ja tuetun asumisen ammattilaisille. Asumisen yhteistyöpäivä käsittelee asunnottomuutta erityisesti läheisten näkökulmasta.

8.11.2022 klo 10–15.30.
Verkossa, Teams-alustalla

Ilmoittaudu tästä

Miten lasten tapaaminen järjestetään asunnottomana, asumisyksikössä tai tukiasunnossa? Kuinka ja mihin läheinen asettaa omat rajat? Miten sovitaan yhteistyöstä ja tiedonvaihdosta läheisten kanssa? Miten muutokset parisuhteessa vaikuttavat asumiseen? Miten asukkaan menehtyminen vaikuttaa tukityöhön?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan päivän aikana. Asumisen yhteistyöpäivä järjestetään yhteistyössä Kriminaalihuollon tukisäätiön Lapsi- ja läheistyön kanssa.

Päivän ohjelma toteutetaan vuorovaikutteisena paneelikeskusteluina, yleisön osallistuminen keskusteluun on  toivottavaa.

Päivän ohjelma

Klo 10.00–10.05 Päivään orientoituminen ja käytännön asiat

Klo 10.0511.30  Vapautumisen valmistelu

Kuinka läheiset huomioidaan tai voitaisiin huomioida vapautumista valmistellessa? Miten tukiasumispalveluissa työskennellään läheisten kanssa? Mikä on läheisen rooli yhteistyökumppanina ja tukiverkostona, entä kuinka häntä voidaan tukea?

klo 12.3013.30 Menehtyminen asumispalveluissa 

Asukkaan menehtyminen ja sen vaikutukset tukityöhön: Inhimilliset siirtymäajat käytännön asioissa ja läheisten tuen tarve kriisin keskellä – miksi systeemi ei tunnista tilanteita eikä ”harmaan alueen työtä usein huomioida työajassa tai palvelusopimuksissa?

klo 13.4514.45 Lasten tapaaminen, kun asunnoton/asumisyksikössä/tukiasunnossa

Miten lasten tapaaminen toteutuu, kun vanhempi asuu asumispalveluissa? Mikä merkitys on asumismuodolla? Miten lasten etua punnitaan?

Tiedot

Päivämäärä:
8.11.2022
Aika:
10:00 - 15:30