Ladataan TapahtumatRikostaustaisten asunnottomuuden ennaltaehkäisy ja vähentäminen -seminaariDigitaalista turvaverkkoa rakentamassa -seminaari

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Asunnottomien yö

17.10.2019

Asunnottomien yön ohjelmassa on katufestarihenkisesti musiikkia, stand upia, puheenvuoroja ja eri toimijat esittäytyvät teltoillaan.

Järjestötoimijat tarjoavat myös saunomismahdollisuuden ja palveluja hiustenleikkuusta katuruokailuun ja vaatejakoon. Tapahtumat levittäytyvät Vaasanaukiolta Vaasankadulle, Kinaporinkadulle ja Kinaporin puistikkoon.

Kriminaalihuollon tukisäätiö on mukana Asunnottomien yön tapahtumissa.

Kriminaalihuollon tukisäätiön teltta sijaitsee Kinaporinkatu 2:n edessä, vertaistuki Rediksen edessä. Rediksen osoite on Kinaporinkatu 2 A 4, 2. krs. Teltalla mm. korva-akupunktiota klo 17-19, arvonta ja pientä tarjottavaa.

Vertaistuki Redis on avoinna klo 9-21. Tarjolla on pannukakkua ja kahvia. Redis on päihteetön tila, mutta kaikille tarjotaan pannukakut ja kahvit matkaan.

Naiset näkyviksi -hankkeen työntekijät jalkautuvat Sörnäisiin ja päivystävät myös vertaistuki Rediksessä. Luvassa myös musiikkia Nuorten toiminnasta.

Asumispalvelukoordinaattori päivystää säätiön teltalla ja Kinaporinkadulla. Koordinaattori tarjoaa rikostaustaisten asiakkaiden asumisen neuvontaa ja ohjausta.

Asunnottomien yö on valtakunnallinen tapahtuma

Säätiö osallistuu myös Asunnottomien yön Oulun tapahtumaan, joka järjestetään kävelykatu Rotuaarin aukiolla klo 15 – 21. Luvassa mm. musiikkiesityksiä, makkaraa, mehua, parturipalveluja, vaatteiden jakoa jne.

Säätiö on myös mukana Espoon Asunnottomien yössä, jossa järjestetään tapahtumia Espoonlahdessa, Espoon keskuksessa, Matinkylässä ja Leppävaarassa. Luvassa mm. paneelikeskustelu asunnottomuudesta sekä hygieniatuotteiden jakoa.

Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari järjestetään 16.10.,  jossa teemana naisten asunnottomuus.

Mitä me teemme asunnottomuuden vähentämiseksi?

Tämän vuoden Asunnottomien yön teemana on ”Varjojen naiset”. Teemalla halutaan kiinnittää huomiota naisten kokeman asunnottomuuden erityispiirteisiin.

Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien. Vva ry:n koordinoiman Asunnottomien yön taustalla on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisliike, joka tukee jokaisen oikeutta omaan kotiin eli vakinaiseen asuntoon.

Tiedot

Päivämäärä:
17.10.2019

Tapahtumapaikka

Sörnäinen, Helsinki
Helsinki, 00500 Finland