2018

Lataa Lehti vangeille 2018.pdf

Kriminaalihuollon tukisäätiön tuottama  Lehti vangeille on postitettu kaikkiin vankiloihin lokakuussa 2018. Jokaiselle vangille on varattu oma kappale. Painos on noin 3900 kpl.

Tämän vuoden teemana on työ. Tuttuun tapaan lehti sisältää myös Turun kaupungin kirjaston projektisuunnittelija Irmeli Malka-Kanniston kokoaman Irmelin kirjalaari -palstan. Palstalla on myös vankien kirjoittamia kirja-arvioita. Lisäksi Irmeli Malka-Kannisto on kerännyt vankien kirjoittamia runoja lehteen.

Lehteä postitetaan myös yhdyskuntaseuraamustoimistoihin ja muille yhteistyökumppaneille.

2017


Lataa-Lehti_vangeille_2017 pdf

Tiedote

Kriminaalihuollon tukisäätiö on tuottanut lehden, joka postitettiin kaikkiin vankiloihin 6.11.2017. Jokaiselle vangille on varattu oma kappale. Painos on 3900 kpl.

Lehti sisältää muun muassa ”Kirjastosta juuret elämään” -hankkeen projektisuunnittelija Irmeli Malka-Kanniston kokoaman ”Irmelin kirjalaari” -palstan. Vankilakirjastojen työntekijät ovat kertoneet, ettei vangeilla ole useinkaan tietoa uutuuskirjoista, joita he voisivat tilata itselleen kirjastoista.

Palstalla on myös vankien kirjoittamia kirja-arvioita. Lisäksi hanke on kerännyt vankien kirjoittamia runoja lehteen.

Kriminaalihuollon tukisäätiössä työskentelevät asiantuntijat ovat kirjoittaneet vankeja askarruttavista asioista kuten asunnon ja toimeentulotuen hakemisesta, vankirahojen muutoksesta (käännetty myös englanniksi) ja ADHD-tutkimuksiin hakeutumisesta.

Maalinnoitus-hankkeesta, jossa yhdyskuntapalvelua ja valvottua koevapautta suorittavat asiakkaat ovat siivonneet kaupunkia ympäröiviä historiallisia maalinnoituksia, kerrotaan helsinkiläisen Juhan haastattelussa.

Lehdessä on myös kirjoitus isästä, joka kertoo tyttärelleen olevansa vankilassa. Aiemmin hän oli salannut asian. Lisäksi kerrotaan räpistä vankien kuntoutuksessa sekä vankien äänioikeuden saamisesta osana Suomen satavuotisjuhlavuotta. Lisärangaistuksena rikoksesta tuomittu saattoi menettää kansalaisluottamuksen ja sitä kautta äänioikeutensa vuoteen 1969 saakka.

Kriminaalihuollon tukisäätiö julkaisi lehden vangeille aiemmin vuonna 2015. Nyt lehteä on tarkoitus julkaista vuosittain. Lehteä postitetaan myös yhdyskuntaseuraamustoimistoihin.

2015


Lataa Lehti_vangeille_2015 (pdf)