Seuraava leiri ja hakeminen

Parisuhdeteemainen
PERHELEIRI
 
28.11.-2.12.2022
Ahvenlammen leirikeskuksessa
Mäntsälässä

Hermanonkimaantie 132, 04660 Mänstälä

Parisuhdeteemainen perheleiri on tarkoitettu ensisijaisesti lapsiperheille, mutta myös pariskunnat voivat hakea leirille. Vankeusvangit kaikista Suomen vankiloista voivat hakea leirille. Tutkintavankien ei ole mahdollista hakea leirille.
Leiri on sisällöltään intensiivistä perhekuntoutusta.  Leiri alkaa maanantaina 28.11. klo 14 ja päättyy perjantaina 2.12. klo 12.00.  

Perheleirin tavoitteena on tukea vangin pari- ja -perhesuhteita.
Toiminta leirillä toteutetaan pääosin ryhmissä. Lasten ryhmissä käsitellään vanhemman vankeutta lasten ikätason mukaisesti. Siitä syystä on tärkeää, että lapsi on tietoinen vanhemman vankeudesta. Leirin aikana käydään parisuhdekeskustelut, jossa on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea pari- ja perhesuhteisiin.
Leirille valittujen perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan.
Leirille osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.

Leirillä majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille. Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan, joissa on oma wc ja suihku.  Petivaatteet ja pyyheliinat kuuluvat varustukseen.

Vangin leirille tulosta huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen, Krits vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet.  Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta.

Hakeminen

Vanki täyttää oman hakemuksen, jonka toimittaa vankilaan. Puoliso täyttää oman hakemuksen, jonka toimittaa (tapaamisissa tai postilla) siihen vankilaan missä vankipuoliso on. Hakemukset tulee palauttaa vankiloihin mahdollisimman pian. Vankilat määrittelevät viimeisen palautuspäivän.

Leirille osallistuvat perheet valitsee Rikosseuraamuslaitos hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella. Leirille valitaan 4-5 perhettä.
Valinnoista ilmoitetaan hakijoille n. 3 viikkoa ennen leiriä.

Hakemus_Mäntsälä_2022

Hakemuslomakkeita saa myös vankiloista tai tilaamalla tekstiviestillä numerosta 050 4478 071

Seuraavat leirit

20.-24.3.2023 Kokous- ja kurssikeskus Hvittorp, Kirkkonummi
8.-12.5.2023 Pihlavan leiri- ja kurssikeskus, Säkylä
25.-29.9.2023 Vaivion kurssikeskus, Joensuu (Parisuhdeleiri)

Leirit tulevat hakuun noin 3 kuukautta ennen leiriä.

Lisätietoja

Lapsi- ja läheistyön vastaava ohjaaja
Noora Alanen
050 4478 051
noora.alanen@krits.fi