Seuraava leiri ja hakeminen

PERHELEIRI
7.-11.3.2022 Nurmijärvellä
Sääksin leirikeskuksessa
Sääksjärventie 144, 05200 Rajamäki

Vanhemmuusteemainen perheleiri on tarkoitettu lapsiperheille, ja sinne voi hakea kaikista suomen vankiloista. Leiri on sisällöltään intensiivistä perhekuntoutusta.
Leiri alkaa maanantaina 7.3. klo 14 ja päättyy perjantaina 11.3. klo 12.00.

Perheleirin tavoitteena on tukea vangin vanhemmuutta ja perhesuhteita.
Toiminta leirillä toteutetaan pääosin ryhmissä. Lasten ryhmissä käsitellään vanhemman vankeutta lasten ikätason mukaisesti. Siitä syystä on tärkeää, että lapsi on tietoinen vanhemman vankeudesta. Leirin aikana käydään vanhemmuus- ja parisuhdekeskustelut, jossa on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea perhesuhteisiin.
Leirille valittujen perheiden tulee sitoutua leirin ohjelmaan.
Leirille osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.

Leirillä majoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ovat maksuttomia perheille. Leiriläiset majoittuvat omissa huoneissaan, joissa on oma wc. Suihkut ovat käytävillä ja käytössämme on myös rantasauna.  Petivaatteet ja pyyheliinat kuuluvat varustukseen.

Vangin leirille tulosta huolehtii lähettävä vankila. Siviilistä tuleva puoliso huolehtii omasta tulostaan ja matkakustannuksista. Jo hakuaikana on hyvä suunnitella kulkeminen leirille. Vangin vankila-aikana voimassa oleva vakuutus kattaa leirin aikaisen kuntoutuksen, Kriminaalihuollon tukisäätiö vakuuttaa siviilistä tulevat perheenjäsenet.  Leirin aikana ei ole mahdollista poistua leiripaikan alueelta.

Hakeminen

Vanki täyttää oman hakemuksen, jonka toimittaa vankilaan. Puoliso täyttää oman hakemuksen, jonka toimittaa (tapaamisissa tai postilla) siihen vankilaan missä vankipuoliso on. Hakemukset tulee palauttaa vankiloihin mahdollisimman pian. Vankilat määrittelevät viimeisen palautuspäivän.

Leirille osallistuvat perheet valitsee Rikosseuraamuslaitos hakemusten ja lähettävän vankilan lausunnon ja päätöksen perusteella. Leirille valitaan 4-5 perhettä.
Valinnoista ilmoitetaan hakijoille n. 3 viikkoa ennen leiriä.

Hakemus Nurmijärvi 2022

Hakemuslomakkeita saa myös vankiloista tai tilaamalla tekstiviestillä numerosta 050 4478 051

Seuraavat leirit

9.-13.5.2022 Österhankmon leirikeskus, Vaasa (vain pariskunnille)
26.-30.9.2022 Pihlavan leirikeskus, Säkylä
28.11.-2.12. Ahvenlammen leirikeskus, Mäntsälä

Leirit tulevat hakuun noin 3 kuukautta ennen leiriä.

Lisätietoja

Lapsi- ja läheistyön vastaava ohjaaja
Noora Alanen
050 4478 051
noora.alanen@krits.fi