Asunnot ja Polku-kuntoutus

Tässä kerrotaan Kriminaalihuollon tukisäätiön asunnoista ja asumispalveluissa tarjottavasta Polku-kuntoutusmallista.

Tukiasunnot

Kriminaalihuollon tukisäätiöllä on yhteensä 63 tukiasuntoa pääkaupunkiseudulla. Helsingissä on 39, Espoossa 10 ja Vantaalla 14 tukiasuntoa. Tukiasunnot on tarkoitettu vankilasta asunnottomina vapautuville, kuntoutukseen ja päihteettömyyteen sitoutuneille ihmisille.

Säätiön tukiasunnot ovat yksiöitä ja kaksioita kerrostaloissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.
Vuokrasopimuksen lisäksi tarvitaan sopimus yksilöllisestä asumisen tuesta.

Polku-kuntoutusmalli

Tukiasumispalveluissa tehtävä kuntoutus perustuu GLM-malliin (Good Lives Model), jota toteutetaan palvelussamme Polku-nimellä.

Meillä jokaiselle on pyrkimyksenä rakentaa itsellemme mielekäs elämä ja arki. Ongelmamme eivät nouse esiin tästä pyrkimyksestämme vaan keinoista, jotka valitsemme: Se, mitä keinoja valitsemme pyrkiäksemme päämääriimme, saattaa viedä meidät lopulta kauemmas haluamastamme. Joskus valinta saattaa pohjata pelkästään tottumukseen. Aina ei ole tilaa valita toisin.

Polku-kuntoutuksessa kartoitamme sinun lähtötilannettasi: Millä valinnoilla ja keinoilla sinä olet tullut juuri siihen, missä nyt olet? Mitkä tilanteet ja tottumukset vievät sinulta mahdollisuuksia?

Sinulla on myös kykyjä, voimavaroja ja keinoja, jotka ovat vieneet sinua haluamaasi suuntaan. Työsi kuntoutuksessa on oppia erottamaan, mistä asiosta sinulle rakentuu hyvä elämä ja millä keinoilla siihen voisi päästä.

Me voimme tarjota paikan ja välineitä tämän kysymyksen selvittämiseen, mutta sinä pääset rakentamaan oman polkusi.