Rikosseuraamusasiakkaan läheistyön verkosto

Rikosseuraamusasiakkaan läheistyön verkosto on perustettu vuonna 2008. Siihen kuuluu yli 130 jäsentä ympäri Suomea Rikosseuraamuslaitoksesta, kuntasektorin sosiaali- ja terveyspalveluista, seurakunnista sekä alan järjestöistä ja yhdistyksistä.

Verkostoon voivat liittyä kaikki rangaistukseen tuomittujen ja heidän läheistensä kanssa työskentelevät ammattilaiset. Verkoston jäsenenä pääset osallistumaan tapaamisiin ja saat sähköpostiisi ajantasaista tietoa sekä Kriminaalihuollon tukisäätiön että yhteistyökumppaneiden toiminnoista.

Tavoitteet

Rikosseuraamusasiakkaan läheistyön verkoston tavoitteena on:

  • Koota yhteen rikosseuraamusasiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa työskenteleviä ammattilaisia ja asiantuntijoita.
  • Koota ja levittää osaamista ja hyviä käytäntöjä perhe- ja lähisuhdetyöskentelystä.
  • Lapsi- ja perhetyössä esiintyvien epäkohtien esiin tuominen ja niihin vaikuttaminen.
  • Lapsi- ja perhetyöhön liittyvien koulutuksen kehittäminen.
  • Lapsi-, perhe- ja läheistyön profiilin kohottaminen.
  • Valtakunnallinen vaikuttamistyö

Verkoston toiminta

Rikosseuraamusasiakkaan läheistyön verkosto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, sekä Helsingissä että muualla Suomessa. Verkostolla on oma sähköinen uutiskirje, johon koordinaattori kokoaa ajankohtaisia asioita. Jäsenet voivat ilmoittaa myös omia tapahtumiaan uutiskirjeessä.

Verkoston koordinaattori
Noora Alanen
Vastaava ohjaaja, Kriminaalihuollon tukisäätiön Ehjä perhe -toiminta
noora.alanen@krits.fi
050 4478 051

Kiinnostaako perhetyö ja lapsen oikeudet? Haluatko mukaan verkoston postituslistalle? Saat 2-4 kertaa vuodessa uutiskirjeen, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista! Ilmoittaudu: noora.eronen@krits.fi

Tutustu myös näihin

Kriminaalihuollon tukisäätiö on jäsenenä Children of Prisoners Europe -järjestössä, jonka tavoite on vankien lasten aseman huomioon ottaminen ja parantaminen.

Oletko huomannut tällä sivustolla olevat Lasten sivut ja kertonut niistä myös asiakkaillesi? Myös nuorille, joiden vanhempi on vankilassa, on omaa sisältöä.

Päivä kerrallaan -opas antaa tietoa rangaistuksista ja saatavilla olevasta tuesta. Oppaassa on oma osa läheiselle ja rangaistukseen tuomitulle. Julkaisija on Vankien Omaiset VAO ry yhteistyössä Kriminaalihuollon tukisäätiön kanssa.

Kerro tästä asiakkaille!